חמישה משפטים שיצילו אתכם מקילוגרמים מיותרים במהלך החג

דמיינו את עצמכם חוזרים למקום העבודה בסוף החודש: קלילים ונינוחים, עם חיוך זורח וגזרה נטולת משקל חג עודף. נשמע טוב? כדאי שתתחילו לשנן כבר עכשיו

ריטה שאוליאן

|

08.04.19 | 14:04

מה, לא תטעמי מהעוגה של דודה חנה? שתדעי לך שהיא עבדה עליה שבוע שלם (צילום: Shutterstock)
מה, לא תטעמי מהעוגה של דודה חנה? שתדעי לך שהיא עבדה עליה שבוע שלם (צילום: Shutterstock)

תקופת החגים היא חגיגה של חופש ואוכל. כולנו רוצים ואוהבים לחגוג, ובטח אם מעורבים בכך אוכל ומנוחה. לכן בסוף החגיגות אל לנו להיות מופתעים מעליה במשקל שעומדת בממוצע על 3-2 קילוגרמים שהתווספו בשקט במהלך ימי החופש. ואז מגיעה תסמונת 'אחרי החגים' המאופיינת בתסכול, הלקאה על חטא וברצון לתקן נזקים (עדיף במיידי).

 

שתדעו לכם שיש אפשרות נוספת והיא פשוט לשמור על המשקל ואולי אף לרדת (אם אתם באמצע תהליך). הדבר אינו תלוי רק בספירה קפדנית של קלוריות אלא בעיקר בשיח הפנימי שלנו. מה שתאמרו לעצמכם לפני כל ארוחה יקבע את מצבכם במהלכה ולאחריה. להלן 5 משפטים הכי נפוצים והכי משמינים שנאמרים בינכם לבין עצמכם במהלך החגים ולא רק ולצידם 5 חלופות בריאות:

 

1. רק היום מותר, היום חג (משמין ומיותר)

>> בכל ארוחה, זמן ומצב, אני בשליטה על האוכל שנכנס לגוף שלי (בריא ותורם)

נכון, היום ארוחת חג ואפשר לאכול יותר, אך גם את ה'יותר' הזה אפשר לאכול בצורה מבוקרת: למשל להחליט שאוכלים 25% יותר או להחליט על עקרון הצלחת האחת, לפיו ממלאים את הצלחת במה שבאמת רוצים לאכול ומוותרים על תוספות.

 

2. אני בחופש מהכל! (משמין ומיותר) 

>> החופש זו הזדמנות להרגיש טוב יותר בגוף שלי (בריא ותורם)

נכון, אתם בחופש אך יחד עם זאת אתם לא בחופש מהתחזוקה הבסיסית של הגוף שלכם: עדיין חשוב לצחצח שינים, להתקלח ולהמשיך בכל הפעולות לקיום הצרכים הבסיסיים. הדיאטה היא לא עונש שאתם צריכים חופש ממנו, אלא פעולת תחזוקה בסיסית שבחרתם כדי לשמור על הבריאות.

 

אם כבר, זהו ה-זמן לבחון את השגרה שלכם ולהבין כיצד אתם יכולים לשים דגש על הרווחה של הגוף. תזונה מטיבה תשפר את הבריאות וההרגשה הכללית, תנועה תחזק את השלד ותתרום לתפקודי המוח.

 

3. כולם אוכלים, אז גם אני (משמין ומיותר)

>> כולם זה לא אני (בריא ותורם)

לא אלך לכיוון הקלישאתי של השאלה 'ואם כולם יקפצו מהגג?' רק אניח אותה כאן ואמשיך בזה של'כולם' יש מטרות אחרות בעוד שלכם יש את המטרה שלכם. אתם יכולים להשתמש באחרים ואף לנצל את ההצקות שלהם ('מה לא תטעם מהפשטידות שעבדתי עליהם כל השבוע?') כדי למקד את עצמכם ולחדד את המטרה שלכם. תתאמנו בלסרב בנימוס לכל אותם פיתויים שאתם לא באמת רוצים.

 

במקביל, אם אתם רואים מישהו מעמיס צלחת מתוקים, זו הזדמנות להזכיר לעצמכם איפה אתם לא רוצים להיות, ואלו מחירים אתם לא רוצים לשלם.

 

4. אם כבר אכלתי אז כבר (משמין ומיותר)

>> צריך להתאמץ הרבה יותר להוריד 1000 קלוריות מיותרות לעומת 300 קלוריות מיותרות (בריא ותורם)

תבנית החשיבה של 'אם כבר - אז כבר' (או דפוס של שחור/לבן), היא אחת התבניות הנפוצות ביותר שגורמות להשמנה. ברגע שאנחנו אומרים את המשפט הזה לעצמנו, אנחנו מפסיקים לבקר ולבחון את מה שאנחנו בוחרים להכניס לגוף. אל תלקו את עצמכם אם אכלתם קציצה נוספת, תלמדו להנות ממנה כפינוק. מצד שני 8 קציצות הן כבר הרבה מעבר לאותו פינוק ובינינו הן גם כבר לא כאלה טעימות.

 

5. ממחר דיאטה/אחרי החגים דיאטה (משמין ומיותר)

>> מה אני יכול/ה לעשות ולבחור עכשיו כדי לקום מחר בבוקר יותר רזה? (בריא ותורם)

כדאי לזכור: לכל 'מחר' יש את ה'מחר' שלו, ולא תמיד אנחנו עומדים בהבטחות שלנו לעצמנו. נקודת הבחירה שלנו היא עכשיו , במה שאנחנו בוחרים לעשות ברגע הזה ובהתאם לכך נקבל את התוצאות שאנו רוצים. אם תדחו את הדיאטה לאחר החגים, מה ימנע מכם לדחות אותה לתחילת החופש? לחודש אוגוסט? לשנה הבאה?

 

ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

 

    מתחילים ממחר בבוקר? קבלו טיפים לארוחת בוקר בריאה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד