מגלגלים עיקרית: שלוש קציצות
נהדרות שלא יישאר מהן שום דבר

מחפשים מה להכין השבוע לצהריים? אז מצאתם! כל אחד ימצא פה קציצות שהוא יאהב: בשר ברוטב בירה, עוף ברוטב עגבניות – וגם כרובית עם תרד לצמחונים

Xnet

|

13.01.19 | 15:38

קציצות בשר ברוטב בירה (צילום: ילנה ויינברג)
קציצות בשר ברוטב בירה (צילום: ילנה ויינברג)

קציצות בשר ברוטב בירה / ילנה ויינברג

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

לקציצות

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 800 גרם בשר בקר מנתח שמן, טחון (מומלץ עם שומן כבש)
  • 1 גזר, קלוף ומגורר דק
  • 1 קישוא או זוקיני גדול, מגורר וסחוט היטב
  • 1 שורש כורכום טרי בגודל אגודל, מגורר דק
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כף כמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/2 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה
  • 1 גזר, קלוף ומגורר גס
  • 1 שורש כורכום טרי בגודל אגודל, מגורר דק
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 בקבוק (330 מ"ל) בירה כהה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. ממלאים את הקומקום במים ומרתיחים.
  2. הקציצות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כרבע שעה על להבה בינונית, עד שהוא שחום. מעבירים לקערה ומצננים.
  3. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצות ולשים לתערובת אחידה. יוצרים בידיים רטובות קציצות בגודל כדור פינג-פונג ומניחים אותן בתבנית.
  4. מכניסים את התבנית למדף העליון בתנור וצולים כ-10 דקות, עד שהקציצות מזהיבות.
  5. הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב עם דפנות נמוכות. מטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים - הבצל ישנה את צבעו ומרקמו ויתחיל להתפרק (אם התחתית יבשה ומתחילה להישרף, מוסיפים כמה כפות מים רותחים ומערבבים).
  6. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הבירה, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
  7. יוצקים את הבירה לסיר, מערבבים ומבשלים כ-3 דקות.
  8. מוסיפים את הקציצות, יחד עם הנוזלים שהצטברו בתבנית (הרוטב צריך להגיע עד למחצית מגובהן. אם יש צורך, מוסיפים מים רותחים). מכסים חלקית ומבשלים על להבה נמוכה כ־25 דקות הופכים את הקציצות ומבשלים כ־20 דקות נוספות. אם הרוטב מצטמצם מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומכסים לגמרי.

 

  • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

 

 

קציצות כרובית ותרד ללא גלוטן / דפנה אוסטר מיכאל

 

קציצות כרובית ותרד ללא גלוטן (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    קציצות כרובית ותרד ללא גלוטן(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    כ-20 יחידות

     

    • 1 תפוח אדמה גדול
    • 1 כרובית קטנה במשקל 400-300 גרם, מופרדת לפרחים
    • 1/2 צרור גדול של תרד
    • חופן עלי בזיליקום או עשבי תיבול אחרים
    • 1 בצל קטן, קצוץ, או 2 בצלים ירוקים, קצוצים
    • 2 ביצים
    • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • שמן לטיגון

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים בנפרד את תפוח האדמה והכרובית, עד לריכוך (אפשר לעשות זאת גם במיקרוגל).
    2. קוצצים את הכרובית דק ומגררים את תפוח האדמה. קוצצים את התרד והבזיליקום. מעבירים לקערה.
    3. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השמן לטיגון, ומערבבים לעיסה אחידה.
    4. משמנים קלות מחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית-גבוהה. יוצקים למחבת כף גדושה מהעיסה ומטגנים משני הצדדים, עד הזהבה. מכינים באותו אופן קציצות נוספות.

     

    • אפשר להפוך את הקציצות לטבעוניות: מחליפים את הביצים ב-1/3 כוס קמח עדשים מעורבב עם מעט מים. את הגרסה הטבעונית יש להכין בתנור ולא לטגן - מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-25 דקות ב-180 מעלות.

     

    • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

     

     

    קציצות עוף ברוטב עגבניות וסלרי / אסנת לסטר

    מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה סימה סבן מבית שאן.

     

    קציצות עוף ברוטב עגבניות וסלרי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      קציצות עוף ברוטב עגבניות וסלרי(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-40 קציצות

       

      לקציצות

      • 1 ק"ג חזה עוף טחון
      • 1 בצל גדול, מגורר
      • 2 גזרים, מגוררים בפומפייה דקה
      • 1 תפוח אדמה, מגורר בפומפייה דקה
      • עלים מ-3 גבעולי סלרי, קצוצים
      • 1 צרור כוסברה, קצוצה
      • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
      • 3 שיני שום, כתושות
      • 1 ביצה
      • 3-2 כפות שמן
      • 3 כפות פירורי לחם
      • 1 כפית מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      לרוטב

      • 4-3 גבעולי סלרי, עם העלים
      • 7-6 עגבניות, מרוסקות
      • 100 גרם רסק עגבניות 100
      • מלח
      • 3-2 כפות שמן
      • 1 כפית כורכום
      • 1 כפית פפריקה מתוקה

       

       

      אופן ההכנה

      1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. מכסים את הקערה ומניחים במקרר 30 דקות.
      2. יוצרים מתערובת הבשר קציצות קצת יותר גדולות מכדורי פלאפל, ומשטחים אותן. מבשלים כמה דקות במים רותחים עם מעט מלח, עד שהן צפות. מוציאים לצלחת.
      3. הרוטב: מרפדים סיר בגבעולי הסלרי. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים. מוסיפים את הקציצות (הרוטב אמור לכסות אותן. אם צריך, מוסיפים מים – רוצים מאלה שבהם בושלו הקציצות).
      4. מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.

       

      • עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

       

        ויש גם 3 רעיונות לארוחות שלמות עם קציצות בסיר אחד - לחצו על התמונה

         

          (צילום: דינה משה)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג