
קדרת קציצות בקר ולוביה יבשה (צילום: דינה משה)
קדרת קציצות בשר ולוביה יבשה / דינה משה
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
8 מנות
לקציצות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 2 כפות שמן
לקדרה
- 500 גרם לוביה יבשה, מושרית לילה במים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית גדושה מלח גס
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
- הקציצות: מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, למעט השמן. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדורי פינג-פונג.
- מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את הקציצות ומטגנים אותן מכל הצדדים עד להזהבה.
- הקדרה: מוסיפים לסיר את כל מרכיבי הקדרה ויוצקים מים רק עד לכיסוי המרכיבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים שעה-שעה וחצי, עד שהלוביה מתרככת. מדי פעם בודקים, ואם צריך מוסיפים מים - חשוב שהמרכיבים שבסיר יהיו מכוסים בנוזלים כל הזמן.
- מגישים חם, אפשר לצד אורז, פירה או פתיתים.
- עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
תבשיל קציצות בשר עם שומר ואפונה / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי מהמאזינה סימה אוחנה מקרית מוצקין בתוכנית הרדיו סיר לשבת.

תבשיל קציצות בשר עם שומר ואפונה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
כ-5 מנות
לקציצות
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל בינוני, מגורר
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
לתבשיל
- שמן לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 2 שומרים, חתוכים לרבעים
- 1 כוס אפונה קפואה
אופן ההכנה
- הקציצות: לשים היטב יחד את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים מהתערובת כדורים קצת יותר מפלאפל ומשטחים אותם מעט.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.
- התבשיל: מחממים שמן בסיר שיוכל להכין את הקציצות והירקות, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב כ-20 שניות.
- מוסיפים את התבלינים ו-1 עד 1.5 כוסות מים. מוסיפים גם את השומר, האפונה והקציצות.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית, עד שהנוזלים מסמיכים.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"
קציצות בשר ופסטה בסיר אחד / אינס שילת ינאי

קציצות בשר ופסטה בסיר אחד(צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
4-3 מנות
לקציצות
- 500 גרם בשר בקר או עוף, טחון
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 ביצה
- 1 כפית בהרט
- 2 כפות פירורי לחם
לרוטב
- 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1 כוס מים
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה או חריפה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
- 1 כוס פסטה יבשה בכל צורה שאוהבים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה, ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
- הרוטב: שמים בסיר רחב את שמן הזית, השום והעגבניות המרוסקות, ומחממים 3-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט הפסטה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
- מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 10 דקות עם כיסוי חלקי. מוסיפים את הפסטה, ובעזרת כף מוודאים שהיא מכוסה ברוטב. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 15 דקות נוספות.
- מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות ומגישים.
- עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

רוצים עוד? קבלו 3 מתכונים נוספים לקציצות ברוטב! לחצו על התמונה