הישמרו לכם: עוגות שמרים שכדאי לא להתחיל לאכול – כי לא תפסיקו

בסופ"ש הקרוב תשתדלו לא להתמלא מהאוכל, כי יש לנו בשבילכם 3 מאפי שמרים שתרצו לנשנש עוד ועוד: קראנץ חלבה, שושני פרג ורוגלך שוקו-וניל

Xnet

|

09.01.19 | 09:51

קראנץ חלבה ושוקולד לבן (צילום: אנטולי מיכאלו למטבחון)
קראנץ חלבה ושוקולד לבן (צילום: אנטולי מיכאלו למטבחון)

קראנץ חלבה ושוקולד לבן

המתכון באדיבות קונדיטוריית "קפולסקי". שימו לב שיש להכין את הבצק יום לפני האפייה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

2 עוגות

 

לבצק

  • 2 ביצים
  • 4 כפות גדושות סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה

 

למלית

  • 200 גרם (כ-1 כוס) ממרח חלבה לאפייה
  • 50 גרם שערות חלבה (חבילה קטנה)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה גולמית
  • 100 גרם שוקולד לבן, מומס

 

לאפייה

  • 1 ביצה, טרופה

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הביצים, החלב, הסוכר והשמרים, ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים את הקמח המלח ולשים במהירות נמוכה במשך כ-2 דקות.
  2. מגבירים למהירות בינונית ולשים 7 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
  3. מחזירים את הבצק למיקסר, מוסיפים את החמאה ולשים כ-3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה (10-8 שעות).

 

עיצוב העוגה

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים את אחד החלקים לעלה דק ומורחים אותו במחצית מכמות המלית. מגלגלים לרולדה הדוקה מאחת הצלעות הארוכות, חוצים אותה במרכזה ומלפפים את שני החצאים זה סביב זה, כמו צמה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ומברישים בביצה טרופה.
  3. יוצרים באותו אופן עוגת קראנץ נוספת ומתפיחים את שתי העוגות במשך כ-90 דקות.
  4. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  5. מורחים את עוגות הקראנץ שנית בביצה ואופים 40-35 דקות.

 

 

שושני שמרים במילוי פרג / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה אנה תם מקצרין. הוראות ההכנה מתייחסות ללישה ביד, אך כמובן שאפשר להכין את הבצק גם במיקסר.

 

שושני שמרים במילוי פרג (צילום: אסנת לסטר)
    שושני שמרים במילוי פרג(צילום: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    כ-15 שבלולים

     

    לבצק

    • 4 כוסות גדושות קמח
    • 1 קובייה (50 גרם) שמרים + 1 כפית סוכר + 2 כפות חלב פושר
    • 1 כוס חלב
    • 200 גרם חמאה או מרגרינה
    • 1/2 כוס סוכר
    • 3 ביצים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • קליפה מגוררת מלימון אחד

     

    למילוי

    • 100 גרם (1 כוס גדושה) פרג טחון טרי (חשוב להשתמש בפרג שנטחן מול עיניכם – פרג שנטחן מראש יהיה מריר)
    • 1/2 כוס מים (או חלב)
    • 1/2 כוס סוכר
    • 1 כף (כ-15 גרם) חמאה
    • 1 כף מיץ לימון
    • קליפה מגוררת מלימון אחד
    • 1 כף דבש
    • 1/2 כוס צימוקים

     

    לסירופ

    • 1/2 1 כוסות סוכר
    • 1/2 כוס מים
    • 3-2 כפות מיץ לימון

     

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בצלוחית את השמרים, הסוכר ו-2 כפות החלב הפושר. מערבבים ומחכים כ-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
    2. שמים בסיר קטן את כוס החלב, החמאה והסוכר. מחממים תוך ערבוב רק עד שכל המרכיבים נמסים ומתקבלת בלילה חלקה (חשוב לא להביא לרתיחה).
    3. שמים את הקמח בקערה גדולה. ומערבבים יחד עם השמרים.
    4. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים ותערובת החלב. מערבבים.
    5. מוסיפים לבצק את הביצים, תמצית הווניל וגרדת הלימון. לשים מעט ומעבירים למשטח העבודה. לשים 5 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק (אם הבצק רך מדי, מוסיפים לו מעט קמח; אם הוא קשה מדי, מוסיפים לו מעט מים או חלב).
    6. שמים את הבצק בקערה ומכסים בניילון. מתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    7. בזמן שהבצק תופח מכינים את מילוי הפרג: מבשלים יחד את הפרג, המים והסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת אחידה. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים.
    8. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
    9. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 5-4 מ"מ.
    10. מורחים את המילוי על עלי הבצק (משאירים שוליים של כ-1 ס"מ ללא מילוי לאורך הצלעות הארוכות). מגלגלים כל עלה לרולדה מאחת הצלעות הארוכות.
    11. חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי של כ-7 ס"מ.
    12. מסדרים את הפרוסות בשכיבה בתבנית – חשוב לשמור על מרווח של כמה ס"מ ביניהן, כי הן יתפשטו באפייה.
    13. מתפיחים כ-30 דקות.
    14. אופים 25-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
    15. מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב, עד שנוצר סירופ מעט סמיך. בסוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
    16. יוצקים את הסירופ על המאפים בעודו חם מאוד.

     

    טיפ: שימוש בשמרים יבשים

    • במקום בשמרים טריים אפשר להשתמש ב-2 כפות שמרים יבשים. במקרה זה, אין צורך להוסיף לשמרים את כפית הסוכר ו-2 כפות החלב.

     

    • עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

     

     

    רוגלך עם בצק שוקו-וניל / אינס שילת ינאי

     

    רוגלך עם בצק שוקו-וניל (צילום: אפיק גבאי)
      רוגלך עם בצק שוקו-וניל(צילום: אפיק גבאי)

       

      מרכיבים

      30-25 יחידות

       

      • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
      • 1 ביצה גדולה
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
      • 3 כפות אבקת קקאו
      • ממרח שוקולד ואגוזים
      • לציפוי: 1 ביצה טרופה, 1/4 כוס סירופ מייפל מעורבב עם 3 כפות מים רותחים

       

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים בקערה גדולה (או בקערת המיקסר) את הקמח, הסוכר והשמרים, ויוצרים במרכז התערובת גומה. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החמאה, החלב, תמצית הווניל וסוכר הווניל ויוצקים לגומה שבתערובת הקמח. לשים היטב, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק (אם הבצק רך מדי, מוסיפים עד 1/2 כוס קמח נוספת).
      2. ממיסים את הקקאו ב-3 כפות מים פושרים. מעבירים 1/4 מכמות הבצק לקערה נפרדת, מוסיפים לו את הקקאו ולשים עד לאיחוד (אם הבצק הופך לדביק, מוסיפים לו 3-2 כפות קמח).
      3. מכסים בניילון נצמד את 2 קערות הבצק ומתפיחים במקרר 4 שעות לפחות (ועד 12).
      4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הבהיר לעלה דק ככל האפשר.
      5. יוצרים מבצק הקקאו "נחשים" דקים ומניחים כל אחד מהם על הבצק המרודד בצורת ספירלה. מרדדים בעדינות, כדי לשטח מעט את ה"נחשים" ולהדביק אותם לבצק.
      6. הופכים את עלה הבצק וחותכים אותו למשולשים. מניחים קרוב לבסיסו של כל משולש ממרח שוקולד ואגוזים, ומגלגלים מהבסיס לכיוון הקודקוד. מניחים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      7. אופים 30-20 דקות, עד שהרוגלך משחימים. מוציאים מהתנור ומיד מברישים אותם בסירופ המייפל המהול במים.

       

       

        ויש גם קראנץ שוקולד מבצק בריוש מדהים - לחצו על התמונה

         

          (צילום: אולגה טוכשר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (0 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג