כתומה ואפויה: 3 גרסאות טעימות ומיוחדות ללביבות בטטה בתנור

גם אתם החלטתם, בחוכמה, להכין בחנוכה לביבות בטטה אפויות? בואו לשדרג אותן עם כרובית, עם בצל ירוק וקשקבל – או עם רוקפור ואגוזים

Xnet

|

02.12.18 | 10:05

לביבת בטטה ענקית אפויה בתנור עם רוקפור ואגוזים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעמה רן)
לביבת בטטה ענקית אפויה בתנור עם רוקפור ואגוזים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעמה רן)

לביבת בטטה ענקית אפויה בתנור

עם רוקפור ואגוזים / יעל גרטי, "לאשה"

לביבת ענק שדומה לרושטי שוויצרי. הביאו בחשבון שקשה לחתוך אותה למרובעים מסודרים והיא מתחלקת למנות בסגנון חופשי יותר.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • לשימון: מעט שמן זית
  • 2 בטטות בינוניות ‭ 600)‬ גרם ברוטו)
  • 2 ביצים גדולות
  • מלח
  • 60 גרם גבינת רוקפור או דנאבלו (גבינה כחולה‭,(‬ מפוררת
  • כ-1/3 כוס ‭40)‬ גרם) אגוזי מלך טבעיים, שבורים גס
  • כ-1/3 כוס (30 גרם) גרעיני דלעת טבעיים
  • 1 כף שמן זית
  • פלפל שחור, גרוס גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית במעט שמן זית.
  2. קולפים את הבטטות ומגררים אותן במגררת גסה או בעזרת דסקית הגירור (הרגילה, לא הדקה) של מעבד המזון. מעבירים לקערה.
  3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם מעט מלח ומעבירים לקערת הבטטה. מוסיפים את הגבינה, האגוזים והגרעינים, שמן הזית ומעט פלפל שחור ומערבבים היטב (אפשר בידיים).
  4. יוצקים לתבנית, מיישרים ומהדקים. אופים ‭30-25‬ דקות, עד שלביבת הבטטה מתייצבת ומזהיבה היטב. מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים.

 

 

לביבות בטטה אפויות עם בצל ירוק וקשקבל  / דפנה אוסטר מיכאל

 

לביבות בטטה אפויות עם בצל ירוק וקשקבל (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    לביבות בטטה אפויות עם בצל ירוק וקשקבל(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    כ-20 לביבות

     

    • 4 בטטות בינוניות
    • 20 גרם חמאה
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 2 ביצים
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
    • חופן בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
    • 30 גרם (כ-1/3 כוס) גבינת קשקבל מגוררת (אפשר גם גבינה קשה אחרת, כמו גאודה או מנצ'גו)
    • 3 כפות קמח
    • 3 כפות פירורי לחם
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • קורט אגוז מוסקט מגורר

     

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את הבטטות בקליפתן במים רותחים עד שהן מתרככות (אפשר לבשל אותן גם במיקרוגל). מצננים, מקלפים ומועכים למחית. מעבירים לקערה.
    2. מחממים את החמאה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
    3. מוסיפים לקערת הבטטה את הבצל המטוגן ואת שאר המרכיבים ומערבבים. מניחים בצד, להתייצבות, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
    5. יוצרים מהתערובת לביבות (חשוב שלא יהיו שטוחות מדי) ומניחים בתבנית. אופים כ-30 דקות.

     

    • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

     

     

    לביבות בטטה אפויות עם כרובית / ליאורה חוברה, "לאשה"

    לביבות בטטה קצת אחרות ומאוד מיוחדות. מזהיבים את הלביבות גם ללא טיגון, ושומרים על הטעם העסיסי שמאפיין את הלביבה.

     

    לביבות בטטה אפויות עם כרובית (צילום: יוסי סליס, סגנון והפקה: נטשה חיימוביץ')
      לביבות בטטה אפויות עם כרובית(צילום: יוסי סליס, סגנון והפקה: נטשה חיימוביץ')

       

      מרכיבים

      15 לביבות, 40 קלוריות ללביבה

       

      • 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
      • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לטבעות עבות
      • 1 בצל קטן, קלוף ומגורר
      • ‭1/2‬ כוס (70 גרם) קמח תופח
      • 2 ביצים
      • 1 שן שום, קלופה ומעוכה
      • מלח, פלפל לבן

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים קצת מלח, מוסיפים את הכרובית והבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים. מועכים למחית את הכרובית והבטטה (במועך להכנת פירה או במזלג).
      3. מוסיפים את הבצל ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי יש להוסיף עוד ‭2-1‬ כפות קמח. יוצרים מהעיסה, בידיים, לביבות שטוחות בקוטר של ‭6-5‬ ס"מ.
      4. מניחים את לביבות הבטטה בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים ומגישים.

       

      • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית

       

        ויש גם 3 מתכונים ללביבות גבינה - מתוקות או מלוחות. לחצו על התמונה

         

          (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר חלבי
        צמחוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (3 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג