
לביבת בטטה ענקית אפויה בתנור עם רוקפור ואגוזים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעמה רן)
לביבת בטטה ענקית אפויה בתנור
עם רוקפור ואגוזים / יעל גרטי, "לאשה"
לביבת ענק שדומה לרושטי שוויצרי. הביאו בחשבון שקשה לחתוך אותה למרובעים מסודרים והיא מתחלקת למנות בסגנון חופשי יותר.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- לשימון: מעט שמן זית
- 2 בטטות בינוניות 600) גרם ברוטו)
- 2 ביצים גדולות
- מלח
- 60 גרם גבינת רוקפור או דנאבלו (גבינה כחולה,( מפוררת
- כ-1/3 כוס 40) גרם) אגוזי מלך טבעיים, שבורים גס
- כ-1/3 כוס (30 גרם) גרעיני דלעת טבעיים
- 1 כף שמן זית
- פלפל שחור, גרוס גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית במעט שמן זית.
- קולפים את הבטטות ומגררים אותן במגררת גסה או בעזרת דסקית הגירור (הרגילה, לא הדקה) של מעבד המזון. מעבירים לקערה.
- טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם מעט מלח ומעבירים לקערת הבטטה. מוסיפים את הגבינה, האגוזים והגרעינים, שמן הזית ומעט פלפל שחור ומערבבים היטב (אפשר בידיים).
- יוצקים לתבנית, מיישרים ומהדקים. אופים 30-25 דקות, עד שלביבת הבטטה מתייצבת ומזהיבה היטב. מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים.
לביבות בטטה אפויות עם בצל ירוק וקשקבל / דפנה אוסטר מיכאל

לביבות בטטה אפויות עם בצל ירוק וקשקבל(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-20 לביבות
- 4 בטטות בינוניות
- 20 גרם חמאה
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 ביצים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- חופן בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
- 30 גרם (כ-1/3 כוס) גבינת קשקבל מגוררת (אפשר גם גבינה קשה אחרת, כמו גאודה או מנצ'גו)
- 3 כפות קמח
- 3 כפות פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
- מבשלים את הבטטות בקליפתן במים רותחים עד שהן מתרככות (אפשר לבשל אותן גם במיקרוגל). מצננים, מקלפים ומועכים למחית. מעבירים לקערה.
- מחממים את החמאה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים לקערת הבטטה את הבצל המטוגן ואת שאר המרכיבים ומערבבים. מניחים בצד, להתייצבות, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
- יוצרים מהתערובת לביבות (חשוב שלא יהיו שטוחות מדי) ומניחים בתבנית. אופים כ-30 דקות.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
לביבות בטטה אפויות עם כרובית / ליאורה חוברה, "לאשה"
לביבות בטטה קצת אחרות ומאוד מיוחדות. מזהיבים את הלביבות גם ללא טיגון, ושומרים על הטעם העסיסי שמאפיין את הלביבה.

לביבות בטטה אפויות עם כרובית(צילום: יוסי סליס, סגנון והפקה: נטשה חיימוביץ')
מרכיבים
15 לביבות, 40 קלוריות ללביבה
- 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
- 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לטבעות עבות
- 1 בצל קטן, קלוף ומגורר
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
- 2 ביצים
- 1 שן שום, קלופה ומעוכה
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרתיחים מים בסיר, מוסיפים קצת מלח, מוסיפים את הכרובית והבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים. מועכים למחית את הכרובית והבטטה (במועך להכנת פירה או במזלג).
- מוסיפים את הבצל ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי יש להוסיף עוד 2-1 כפות קמח. יוצרים מהעיסה, בידיים, לביבות שטוחות בקוטר של 6-5 ס"מ.
- מניחים את לביבות הבטטה בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים ומגישים.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית
ויש גם 3 מתכונים ללביבות גבינה - מתוקות או מלוחות. לחצו על התמונה