מי טיגן את הגבינה שלי? 3 מתכונים
ללביבות גבינה מתוקות או מלוחות

כשההכנה כה קלה והטעם כה נפלא, אין פלא שלביבות גבינה מככבות כמעט בכל חגיגת חנוכה. קבלו מתכונים מוצלחים במיוחד שלהן: עם צימוקים, עם בננה - וגרסה מלוחה

לביבות גבינה מתוקות עם צימוקים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
לביבות גבינה מתוקות עם צימוקים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
 

לביבות גבינה מתוקות עם צימוקים / קלי מגר

 

מרכיבים

כ-25 לביבות

 

ללביבות
  • 500 גרם גבינה לבנה יבשה לאפייה (כמו טבורוג, "טוב טעם" או "כנען")
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
  • 1/4‬ כוס (40 גרם) צימוקים קצוצים
  • 4 כפות קמח
  • 1/3‬ כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

 

בנוסף
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר להגשה

 

אופן ההכנה
  1. שמים את כל מרכיבי הלביבות בקערה ומערבבים היטב לתערובת רכה. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים עוד קצת שמנת מתוקה או חלב. מעבירים לשק זילוף.
  2. יוצקים שמן בעומק של כ-1/2 ס"מ למחבת רחבה או לסיר ומחממים. מזלפים לביבות עגולות לשמן החם ומשטחים מעט בעזרת כף. מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
  3. מעבירים את לביבות הגבינה לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם עם אבקת סוכר או עם רוטב פירות יער (ראו מתכון למטה).

 

רוטב פירות יער
  • שמים בסיר קטן 250 גרם פירות יער מעורבים (מוקפאים שהופשרו, או טריים – בעונה), 1/4 כוס אבקת סוכר ו-2 כפות מים, ומחממים תוך ערבוב עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים. מגישים עם לביבות מתוקות (אפשר לשמור בכלי סגור במקרר, עד שבוע).

 

>> מתכונים לחנוכה: כל הלביבות וכל הסופגניות - לחצו כאן

 

לביבות ריקוטה ובננה (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
    לביבות ריקוטה ובננה(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

     

    לביבות ריקוטה ובננה / דנית קימל

     

    מרכיבים

    כ-30 לביבות

     

    • 3 בננות בשלות
    • 250 גרם גבינת ריקוטה
    • 3 כפות סוכר
    • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
    • 1/4 כפית קינמון טחון
    • 1 ביצה + 1 חלמון
    • 3/4 כוס (100 גרם) קמח

     

    בנוסף

    • לטיגון: 50 גרם חמאה + 1 כף שמן קנולה
    • לפיזור: אבקת סוכר
    • להגשה: סירופ מייפל או ריבה

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את הבננות בקערה ומועכים בעזרת מזלג (ניתן לעשות זאת גם במעבד מזון בעל להב פלדה).
    2. מוסיפים לבננות את הגבינה, הסוכר, סוכר הווניל, הקינמון, הביצה והחלמון, ומעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שהעיסה אחידה.
    3. מחממים במחבת את החמאה והשמן. לוקחים כף מהעיסה ומעבירים למחבת בעזרת כף שנייה. מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי שמן.
    4. מעבירים את לביבות הגבינה לצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם, לצד סירופ מייפל או ריבה.

     

    לביבות גבינה מלוחות (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
      לביבות גבינה מלוחות(צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
       

       

      לביבות גבינה מלוחות / קלי מגר

       

      מרכיבים

      כ-25 לביבות

       

      • 250 גרם גבינה לבנה יבשה לאפייה (כמו טבורוג, "טוב טעם" או "כנען")
      • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן
      • 200 גרם גבינת פטה, מגוררת
      • 2 ביצים גדולות
      • 4 כפות קמח
      • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
      • לדילול: עד ‭1/2‬ כוס חלב
      • לטיגון: שמן לטיגון חצי עמוק

       

      אופן ההכנה

      1. שמים בקערה את כל מרכיבי הלביבות, למעט החלב, ומערבבים. מוסיפים את החלב בהדרגה, עד לקבלת מרקם רך שניתן יהיה לצקת למחבת.
      2. יוצקים את השמן למחבת רחבה או לסיר, כך שיגיע לגובה כ-1/2 ס"מ, ומחממים. יוצקים בכל פעם כף מהעיסה למחבת ומשטחים קלות את הלביבה (כדי לשטח בקלות טובלים את גב הכף בשמן שבמחבת ולוחצים קלות על הלביבה).‬ מטגנים עד להשחמה קלה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני. שומרים כל העת שהשמן לא יתחמם יתר על המידה, כדי שהלביבות לא יישרפו.
      3. מוציאים את לביבות הגבינה למסננת, מניחים לשמן לטפטף ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד