סלמון לפי בקשתך: שלוש דרכים קלות לשילוב הדג בארוחות שלכם

על מצע של לימונים בתנור, בקציצות מבושלות ברוטב עגבניות פיקנטי או בפסטה עם שמנת: תנו לסלמון לככב על השולחן שלכם – וכל המשפחה תגיד תודה

Xnet

|

11.11.18 | 19:34

פילה סלמון בתנור על מצע לימונים וברוטב שום ודבש (צילום: ירון פלד)
פילה סלמון בתנור על מצע לימונים וברוטב שום ודבש (צילום: ירון פלד)

פילה סלמון בתנור על מצע לימונים

וברוטב שום ודבש / פזית וירון פלד

אנחנו אוהבים מאוד דג סלמון אפוי בתנור ומכינים אותו בתדירות גבוהה. אחת התובנות שהגענו אליהן היא שאין דרך טובה יותר להכין אותו מאשר כנתח פילה גדול מדג טרי - כך הוא יוצא הרבה יותר עסיסי, וגם מאוד מרשים.

 

במתכון הזה שידכנו את הסלמון ללימונים, שמעניקים רעננות נפלאה ומשתלבים נהדר עם החמאה. יחד עם מתיקות, שמגיעה מדבש, מתקבל צירוף טעמים שקשה לעמוד בפניו.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן 

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • כ-1.2 ק"ג פילה סלמון, עם העור
  • 3 לימונים בינוניים
  • 100 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים: טימין, בזיליקום, פטרוזיליה, רוזמרין וכדומה
  • לקישוט: 2 גבעולי רוזמרין

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מייבשים היטב את הסלמון בעזרת מגבות נייר.
  3. מרפדים תבנית תנור ב-2 רדידי אלומיניום גדולים, ומקפלים את שוליהם מעלה כדי ליצור מעין קערה. מניחים על הרדידים נייר אפייה.
  4. חותכים 2 מהלימונים לפרוסות בעובי כ-4 מ"מ ומסדרים אותן בשכבה אחת על נייר האפייה. מניחים מעל את הסלמון , כשהעור פונה כלפי מטה.
  5. סוחטים את הלימון הנותר לתוך קערה ומוסיפים את החמאה המומסת, הדבש, השום, הפלפל, המלח ועשבי התיבול. מערבבים היטב לרוטב אחיד ויוצקים על הסלמון.
  6. אופים 20 דקות במרכז התנור. מעבירים למדף העליון, מכונים את התנור למצב גריל ואופים 5 דקות נוספות (יש להשגיח שהדג לא יישרף).
  7. מקשטים בענפי הרוזמרין ומגישים מיד.

 

  • עוד מתכונים של פזית וירון פלד - בבלוג "Easy Recipes"

 

 

קציצות סלמון ברוטב עגבניות

פיקנטי עם כוסברה וכורכום / מירי צדוק

 

קציצות סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי עם כוסברה וכורכום (צילום: מירי צדוק)
    קציצות סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי עם כוסברה וכורכום(צילום: מירי צדוק)

     

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    לקציצות הסלמון

    • 800 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות בגודל כ-3 ס"מ
    • 1 בצל גדול, קצוץ גס
    • 6 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
    • 1/2 פלפל ירוק חריף, חצוי ונקי מגרעינים
    • 1 צרור כוסברה, קצוץ גס
    • 1/2 כפית כורכום
    • 1 כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס
    • 3/4 כוס פירורי פנקו

     

    לרוטב

    • 3 כפות שמן זית
    • 1 כף פפריקה מתוקה
    • 1 כפית פפריקה חריפה
    • 1 כפית כמון
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • 3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
    • 2 פלפלים חריפים, נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות
    • 4-3 שיני שום, קצוצות
    • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות שלמות מקולפות
    • 2 עגבניות טריות, קצוצות

     

    אופן ההכנה

    1. קציצות הסלמון: שמים במעבד מזון את כל מרכיביהן, למעט פירורי הפנקו, וטוחנים בכמה פולסים, עד שמתקבלת עיסה גסה (לא נורא אם יישארו בה חתיכות גדולות של סלמון).
    2. מעבירים את התערובת לקערה, מוספים את פירורי הפנקו ומערבבים היטב. מכסים ומניחים שעה במקרר.
    3. הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את התבלינים (למעט מלח) ומטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שהם מפיצים ריח נעים.
    4. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומטגנים 10 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
    5. מוסיפים את העגבניות המשומרות והטריות, מתבלים במלח ומבשלים כ-15 דקות.
    6. בזמן שהרוטב מתבשל יוצרים מעיסת הדגים קציצות בגודל של כדור פינג פונג (יתקבלו כ-18 יחידות) ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה.
    7. טוחנים את הרוטב במעבד מזון למרקם חלק ומחזירים לסיר. מוסיפים את קציצות הסלמון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות.

     

    • עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

     

     

    פסטה מהירה ברוטב שמנת וסלמון / טל סורסקי

     

    פסטה מהירה ברוטב שמנת וסלמון (צילום: טל סורסקי)
      פסטה מהירה ברוטב שמנת וסלמון(צילום: טל סורסקי)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 400 גרם פילה סלמון
      • 400 גרם פסטה, רצוי שטוחה וארוכה
      • 4 כפות שמן זית
      • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 1/4 כוס (60 מ"ל) יין לבן יבש
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
      • אפשרות: 30 גרם גבינת גאודה מעושנת או גבינה קשה אחרת
      • קורט פלפל שחור גרוס
      • קורט מלח

       

      אופן ההכנה

      1. מייבשים היטב את הדג ומביאים אותו לטמפרטורת החדר.
      2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת. מתבלים את הדג במלח ובפלפל וצורבים 3-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת.
      3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
      4. בינתיים מחממים במחבת גדולה את יתרת שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתרכך.
      5. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים, תוך ערבוב, עד שרוב היין מתאדה. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהרוטב מצטמטם מעט. אם רוצים, מוסיפים את הגאודה ומערבבים, עד שהיא נמסה ומעבה את הרוטב.
      6. מוסיפים את הסלמון ומפוררים אותו לחתיכות קטנות בעזרת מזלג.
      7. מסננים את הפסטה, מוסיפים למחבת ומערבבים. מגישים מיד.

       

       

       

      ויש עוד 3 מתכונים מהירים וטעימים לסלמון בתנור או במחבת. לחצו על התמונה

       

        (צילום: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (4 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג