הבלוג של חוה ועמית דונסקוי

המרכיב הסודי – זיכרונות: עוגת שזיפים שעוברת מדור לדור לדור

סבתא חוה דונסקוי ממשיכה לספק לכם מתכונים קלים וטעימים לקיץ. והשבוע: כשיש כזה שפע של שזיפים טעימים, חבל שלא לעשות מהם עוגה כמו של פעם

חוה ועמית דונסקויפורסם: 06.08.18 09:27
עוגת שזיפים עם פירורים (צילום: בועז לביא)
עוגת שזיפים עם פירורים (צילום: בועז לביא)
המתכונים הכי טעימים בעולם הם אלה שעוברים מדור לדור – ועוגת השזיפים הזאת היא אחת מהם: סבתא שלי הכינה אותה, אמא שלי, חוה, מכינה אותה אף היא, ובכל קיץ גם אני ממשיכה את המסורת.

 

לפעמים נדמה לי כי מה שהופך את העוגה הזאת לכך כך טעימה זה כל הזיכרונות שהיא מעוררת בי, אבל אני בטוחה שגם לכם היא תהיה טעימה להפליא: קשה לעמוד בשילוב בין חמצמצות השזיפים, הבצק הנהדר והפירורים הפריכים.

 

כמה המלצות:

  • חשוב לעבד במשך זמן קצר בלבד את הבצק לתחתית העוגה, כדי שלא יהיה יבש וכבד.
  • אם אין לכן קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל ולהוסיף לו חצי שקית אבקת אפייה.
  • אפשר לוותר על הקינמון שבפירורי הבצק.
  • אפשר להכין את העוגה גם עם משמשים, ענבים או אפרסקים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כא ן

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

לעוגה

  • 100 גרם חמאה רכה + 15 גרם לשימון התבנית
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
  • 6 שזיפים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות

 

לפירורים

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

  • לעיטור: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה.
  2. העוגה: מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומעבדים עד שהסוכר נמס.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים ביצה ולאחר שהיא נטמעת בקרם מוסיפים גם את השנייה.
  4. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. מניחים מעל בעדינות את קוביות השזיפים.
  6. הפירורים: שמים את כל מרכיביהם בקערת המיקסר ומעבדים במשך כמה שניות, רק עד לקבלת פירורי בצק גסים. מפזרים את הפירורים על השזיפים
  7. אופים כשעה, עד שעוגת השזיפים מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  8. מצננים את העוגה ובוזקים עליה מעט אבקת סוכר.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר. כדאי לחמם מעט לפני שמגישים.

 

_________________________________________________________________________

 

מתכון נפלא נוסף של סבתא חוה: כרוב ממולא אפוי בתנור. לחצו על התמונה

 

  (צילום: בועז לביא)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמא שלי, סבתא חוה, כבר בת 86, ולפעמים נדמה לי שהיא התחילה לבשל כבר כשהיתה בגן – זה בא לה בכזו טבעיות. בשנת 1967 היא זכתה בתחרות "מלכת המטבח" ומאז פשוט לא יצאה משם: אופה, מבשלת ובעיקר בעלת טעם משובח. אישה חזקה שהקדימה את המהפכה הפמיניסטית, וכבר בסוף שנות ה-60 הקימה חברת קייטרינג ולימדה עולים חדשים לבשל אוכל ישראלי.

במשך אוגוסט היא תחלוק כאן איתכם מניסיונה העשיר, ובאמצעות המתכונים הקלים והמדויקים שלה תוכיח שגם בשיא החום והלחץ אפשר להמשיך לבשל דברים טובים לכל המשפחה.

לי קוראים עמית דונסקוי ואני שפית, מתכונאית וסטייליסטית מזון. אני נושמת קולינריה 24/7 ומסתובבת בעולם כדי למצוא השראות, טעמים וניחוחות חדשים. גם בלילה, בחלומות, אני מחברת טעמים ומנסה שוב ושוב ליצור שלמות, כי אוכל הוא תמיד סיפור אהבה.

אם אתם רוצים לגלות את המתכונים, הסודות והפטנטים שמלווים אותי שנים רבות, אתם מוזמנים לבקר בבלוג שלי - amitdonskoy.com