גראטן בריא יותר עם תפוחי אדמה, בטטות וגם פרוסות גבינת עיזים

טעם עשיר במחיר קלורי סביר: מנה המשלבת בטטות מתקתקות (שתורמות לתחושת השובע), גבינה רזה (ששומרת על אחוזי שומן נמוכים) ותיבול שמעניק טוויסט מעודן

ליאורה חוברה

|

19.07.18 | 13:57

גראטן תפוחי אדמה ובטטות עם גבינת עיזים (צילום: ליאורה חוברה)
גראטן תפוחי אדמה ובטטות עם גבינת עיזים (צילום: ליאורה חוברה)

מרכיבים

10 מנות / 95 קלוריות למנה

 

  • 1 שם שום, חצויה
  • 1 בטטה גדולה, קלופה
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט, מגורד
  • 1/4 כפית פטריות פורצ'יני, מיובשות וטחונות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 גביע יוגורט
  • 1 מכל שמנת לבישול 9% שומן
  • 1 גליל גבינת עיזים 9% שומן

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אפייה או כלי הגשה חסין חום. משפשפים את השום על דפנותיה והתחתית של התבנית.
  2. פורסים את תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות דקות מאוד, הכי פשוט לפרוס במעבד מזון עם סכין יעודית או במנדולינה.
  3. מערבבים יחד את העירית, אגוז המוסקט, אבקת הפטריות, המלח והפלפל. מסדרים בתבנית את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה ומפזרים בין השכבות את תערובת התבלינים.
  4. מערבבים יחד את היוגורט והשמנת ויוצקים מעל כך שהתערובת תכסה את תפוחי האדמה.
  5. פורסים את גבינת העיזים ומסדרים את הפרוסות מעל הגראטן. לפריסה קלה, אפשר להכניס את הגבינה למקפיא לעשר דקות ואז לפרוס עם חוט דנטלי או מכשיר לפריסת ביצים.
  6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור 40-30 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות 30-20 דקות נוספות, עד שהירקות רכים, הנוזלים נספגו והגראטן משחים.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

_______________________________________________________

 

עוד מנה בריאה שמשלבת פחמימות מירקות וחלבונים רזים

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג