
גראטן תפוחי אדמה ובטטות עם גבינת עיזים (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
10 מנות / 95 קלוריות למנה
- 1 שם שום, חצויה
- 1 בטטה גדולה, קלופה
- 4 תפוחי אדמה, קלופים
- 2 כפות עירית קצוצה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט, מגורד
- 1/4 כפית פטריות פורצ'יני, מיובשות וטחונות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 גביע יוגורט
- 1 מכל שמנת לבישול 9% שומן
- 1 גליל גבינת עיזים 9% שומן
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אפייה או כלי הגשה חסין חום. משפשפים את השום על דפנותיה והתחתית של התבנית.
- פורסים את תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות דקות מאוד, הכי פשוט לפרוס במעבד מזון עם סכין יעודית או במנדולינה.
- מערבבים יחד את העירית, אגוז המוסקט, אבקת הפטריות, המלח והפלפל. מסדרים בתבנית את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה ומפזרים בין השכבות את תערובת התבלינים.
- מערבבים יחד את היוגורט והשמנת ויוצקים מעל כך שהתערובת תכסה את תפוחי האדמה.
- פורסים את גבינת העיזים ומסדרים את הפרוסות מעל הגראטן. לפריסה קלה, אפשר להכניס את הגבינה למקפיא לעשר דקות ואז לפרוס עם חוט דנטלי או מכשיר לפריסת ביצים.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור 40-30 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות 30-20 דקות נוספות, עד שהירקות רכים, הנוזלים נספגו והגראטן משחים.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
_______________________________________________________
עוד מנה בריאה שמשלבת פחמימות מירקות וחלבונים רזים