
דג וירקות בתנור (צילום: עודד חוברה)
מרכיבים
2 מנות
- 1 כפית שמן קנולה או סויה
- חופן עשבי תיבול טריים, קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, עירית - מה שמעדיפים)
- 1 כפית תערובת תבלינים לדגים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 פילטים של דג טרי (בורי, באס, לברק, דניס)
- חופן עגבניות שרי ופלפלונים, חתוכים
- 1 זוקיני צהוב פרוס לסרטים בעזרת קולפן
- 2 גבעולי טימין טריים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מערבבים יחד את השמן, עשבי התיבול, תערובת התבלינים, המלח והפלפל.
- מניחים פילה דג במרכז נייר אפייה, עם העור כלפי מטה. מורחים מחצית מתערובת התבלינים על הדג.
- מפזרים מעל מחצית מכמות הירקות, מניחים מעל גבעול טימין וסוגרים את נייר האפייה למעטפה מארבעת צדדיו. חוזרים על הפעולות עם פילה הדג השני.
- מכניסים לתנור לרבע שעה. בסיום האפייה, פותחים בעדינות מעטפה אחת, בודקים אם הדג עשוי ומגישים עם הירקות.
אפשר להשתמש בכל צירוף ירקות שרוצים. את הירקות הקשים יותר (כמו למשל גזר, דלעת או בטטות) פורסים לסרטים בעזרת קולפן, כדי שיהיו מוכנים בסיום האפייה. ירקות רכים יותר כמו שרי, פטריות, בצל, קישואים, אספרגוס, שעועית ירוקה וכו' אפשר לפרוס בסכין לחתיכות בגודל ביס.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
_______________________________________________________
עוד מנה מושלמת למזג אוויר הזה של ליאורה: תבשיל כוסמת