מהיר ועצלני: 4 רעיונות לארוחות קלות שיעזרו לכם לצלוח את השבוע

זה לא פשוט למצוא כל הזמן מאכלים חדשים להכין למשפחה – ואז למצוא את הזמן לבשל אותם. אז אסנת לסטר מתגייסת לעזרה עם מתכונים טעימים בצ'יק צ'ק

אסנת לסטרפורסם: 14.06.18 09:56
פשטידת פסטה עם טונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פשטידת פסטה עם טונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

פשטידת פסטה עם טונה

מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 300-250 גרם פסטה (אני השתמשתי בפטוצ'יני)
  • 1 כף שמן זית
  • 2-1 קופסאות שימורי טונה, מסוננת מהנוזלים ומפוררת
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • חופן כוסברה, קצוצה
  • 100 גרם רסק עגבניות, או עגבניות מרוסקות טריות או משומרות
  • 1 בצל גדול, מגורר
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם כף שמן זית, למניעת הידבקות.
  3. מערבבים את הפסטה עם שאר המרכיבים. יוצקים את התערובת לתבנית.
  4. אופים 30-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

תבשיל עוף ובטטות בדבש וצ'ילי גרוס

מתכון של אסנת לסטר.

 

תבשיל עוף ובטטות בדבש וצ'ילי גרוס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    תבשיל עוף ובטטות בדבש וצ'ילי גרוס(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    5 מנות

     

    • שמן זית לטיגון
    • 5 נתחי עוף
    • 3 בטטות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1 עד 1.5 ס"מ
    • 5 גזרים, קלופים וחצויים
    • 100 גרם חמוציות
    • כ-1/3 כוס (150-100 גרם) דבש
    • 1 כפית מלאה צ'ילי גרוס
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את נתחי העוף עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
    2. מוסיפים את הירקות ומערבבים.
    3. מערבבים בקערית את הדבש והתבלינים עם 1/2 כוס מים רותחים. מוסיפים לסיר ומערבבים.
    4. מוסיפים לסיר מים עד שהם כמעט מכסים את המצרכים.
    5. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומכסים. מבשלים 40-30 דקות, עד שהעוף מוכן. בזמן הבישול לא מערבבים את תבשיל העוף, רק מנערים את הסיר בעדינות לצדדים מדי פעם.
    6. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

     

     

    מדרוטה חומוס - תבשיל צמחוני טברייני

    מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

     

    מדרוטה חומוס - תבשיל צמחוני טברייני (צילום: אסנת לסטר)
      מדרוטה חומוס - תבשיל צמחוני טברייני(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      • 3 כוסות גרגירי חומוס מוקפאים
      • 3 חצילים קלויים, קלופים או 2 כוסות מחית חצילים קלויים מוכנה
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 2 כוסות מים
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור טחון
      • 1 כפית כורכום

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את גרגירי החומוס במים עד שהם רכים, אך עדיין לא מתפוררים. מסננים ונפטרים מהקליפות.
      2. מעבירים את הגרגירים לסיר ומוסיפים את החצילים, השמן, המים והתבלינים. מערבבים.
      3. מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהתבשיל מסמיך מאוד.

       

       

      בניצה – פשטידת גבינות בולגרית

      מתכון של אתי דר מזיכרון יעקב.

       

      בניצה – פשטידת גבינות בולגרית (צילום: אסנת לסטר)
        בניצה – פשטידת גבינות בולגרית(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ

         

        לפשטידה

        • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
        • 400 גרם (2 מכלים) אשל, יוגורט או גיל
        • 200 גרם חמאה רכה
        • 250 גרם גבינה בולגרית מגוררת
        • 250 גרם גבינה צהובה מרוסקת
        • 2 ביצים
        • קורט מלח
        • 1/2 כפית פלפל שחור
        • שמן לשימון התבנית

         

        לקישוט

        • 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
        • 1 כף קמח

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
        2. מערבבים את כל מרכיבי הפשטידה, במיקסר או עם כף, עד לקבלת תערובת אחידה.
        3. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.
        4. מערבבים את 2 כפות הגבינה הצהובה והקמח ומפזרים על פני הפשטידה.
        5. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

        _________________________________________________________________________

         

        ויש גם 3 מתכונים מהירים לסלמון בתנור או במחבת - לחצו על התמונה

         

          (צילום: אסנת לסטר)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)