מהיר ועצלני: 4 רעיונות לארוחות קלות שיעזרו לכם לצלוח את השבוע
זה לא פשוט למצוא כל הזמן מאכלים חדשים להכין למשפחה – ואז למצוא את הזמן לבשל אותם. אז אסנת לסטר מתגייסת לעזרה עם מתכונים טעימים בצ'יק צ'ק

פשטידת פסטה עם טונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פשטידת פסטה עם טונה
מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
- 300-250 גרם פסטה (אני השתמשתי בפטוצ'יני)
- 1 כף שמן זית
- 2-1 קופסאות שימורי טונה, מסוננת מהנוזלים ומפוררת
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן כוסברה, קצוצה
- 100 גרם רסק עגבניות, או עגבניות מרוסקות טריות או משומרות
- 1 בצל גדול, מגורר
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם כף שמן זית, למניעת הידבקות.
- מערבבים את הפסטה עם שאר המרכיבים. יוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים 30-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
תבשיל עוף ובטטות בדבש וצ'ילי גרוס
מתכון של אסנת לסטר.

תבשיל עוף ובטטות בדבש וצ'ילי גרוס(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
5 מנות
- שמן זית לטיגון
- 5 נתחי עוף
- 3 בטטות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1 עד 1.5 ס"מ
- 5 גזרים, קלופים וחצויים
- 100 גרם חמוציות
- כ-1/3 כוס (150-100 גרם) דבש
- 1 כפית מלאה צ'ילי גרוס
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את נתחי העוף עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
- מוסיפים את הירקות ומערבבים.
- מערבבים בקערית את הדבש והתבלינים עם 1/2 כוס מים רותחים. מוסיפים לסיר ומערבבים.
- מוסיפים לסיר מים עד שהם כמעט מכסים את המצרכים.
- מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומכסים. מבשלים 40-30 דקות, עד שהעוף מוכן. בזמן הבישול לא מערבבים את תבשיל העוף, רק מנערים את הסיר בעדינות לצדדים מדי פעם.
- לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
מדרוטה חומוס - תבשיל צמחוני טברייני
מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

מדרוטה חומוס - תבשיל צמחוני טברייני(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
- 3 כוסות גרגירי חומוס מוקפאים
- 3 חצילים קלויים, קלופים או 2 כוסות מחית חצילים קלויים מוכנה
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית כורכום
אופן ההכנה
- מבשלים את גרגירי החומוס במים עד שהם רכים, אך עדיין לא מתפוררים. מסננים ונפטרים מהקליפות.
- מעבירים את הגרגירים לסיר ומוסיפים את החצילים, השמן, המים והתבלינים. מערבבים.
- מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהתבשיל מסמיך מאוד.
בניצה – פשטידת גבינות בולגרית
מתכון של אתי דר מזיכרון יעקב.

בניצה – פשטידת גבינות בולגרית(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ
לפשטידה
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
- 400 גרם (2 מכלים) אשל, יוגורט או גיל
- 200 גרם חמאה רכה
- 250 גרם גבינה בולגרית מגוררת
- 250 גרם גבינה צהובה מרוסקת
- 2 ביצים
- קורט מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן לשימון התבנית
לקישוט
- 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
- 1 כף קמח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מערבבים את כל מרכיבי הפשטידה, במיקסר או עם כף, עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.
- מערבבים את 2 כפות הגבינה הצהובה והקמח ומפזרים על פני הפשטידה.
- אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
_________________________________________________________________________
ויש גם 3 מתכונים מהירים לסלמון בתנור או במחבת - לחצו על התמונה