דבר אלי בפרחים של כרובית: פנקו את המשפחה במנות עם הירק הלבן

גם אצלכם בבית מתים על כרובית? לאסנת לסטר יש בשבילכם שני מתכונים לגיוון הארסנל: פרחים מטוגנים בציפוי מתובל, או אפויים עם פטריות ובצל

אסנת לסטרפורסם: 02.05.18 21:26
פרחי כרובית מטוגנים בציפוי מתובל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פרחי כרובית מטוגנים בציפוי מתובל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

פרחי כרובית מטוגנים בציפוי מתובל

מי לא אוהב כרובית מטוגנת בביצה ובפירורי לחם. בדרך כלל טובלים את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם, אבל במתכון הזה מערבבים אותם יחדיו – ומקבלים ציפוי במרקם מיוחד.

 

מתכון של אביגיל מילמן ממגדל.

 

מרכיבים

  • 1 כרובית
  • 3 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית בהרט
  • שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הכרובית, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 5-4 דקות. מסננים, מצננים מעט ומפרקים לפרחים.
  2. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את פירורי הלחם והתבלינים וטורפים לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים לקערה את פרחי הכרובית ומערבבים, כך שיצופו היטב בבלילה.
  4. מחממים במחבת גדולה שמן זית בעומק של כמה ס"מ. מטגנים את פרחי הכרובית מכל הצדדים, עד שהם מזהיבים.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

מאפה פרחי כרובית עם פטריות ובצל

מתכון של שושנה מנצל מגבעת אבני.

 

מאפה פרחי כרובית עם פטריות ובצל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    מאפה פרחי כרובית עם פטריות ובצל(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    • 1 כרובית, מפורקת לפרחים
    • 1/2 כוס שמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 1 כרשה, פרוסה
    • 1 סלסילה פטריות, פרוסות
    • 3 ביצים, טרופות
    • 3 כפות מיונז
    • 1 כף מלח או 3 כפות אבקת מרק בצל
    • 4 כפות קמח תופח

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הכרובית, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות. מסננים ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, לייבוש קל.
    3. מסדרים את פרחי הכרובית בצפיפות בתבנית, כשהגבעולים פונים כלפי מטה והפרחים כלפי מעלה.
    4. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל, הכרשה והפטריות עד להזהבה קלה. מעבירים את הירקות המטוגנים לקערה ומצננים מעט.
    5. מוסיפים לקערה את הביצים, המיונז, המלח (או אבקת המרק) והקמח ומערבבים. יוצקים את התערובת על הכרובית שבתבנית.
    6. אופים כ-45 דקות, עד הזהבה.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

    _________________________________________________________________________

     

    ויש גם קציצות כרובית מעולות! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

     

      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)