דבר אלי בפרחים של כרובית: פנקו את המשפחה במנות עם הירק הלבן

גם אצלכם בבית מתים על כרובית? לאסנת לסטר יש בשבילכם שני מתכונים לגיוון הארסנל: פרחים מטוגנים בציפוי מתובל, או אפויים עם פטריות ובצל

אסנת לסטרפורסם: 02.05.18 21:26
פרחי כרובית מטוגנים בציפוי מתובל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פרחי כרובית מטוגנים בציפוי מתובל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
 

פרחי כרובית מטוגנים בציפוי מתובל

מי לא אוהב כרובית מטוגנת בביצה ובפירורי לחם. בדרך כלל טובלים את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם, אבל במתכון הזה מערבבים אותם יחדיו – ומקבלים ציפוי במרקם מיוחד.

 

מתכון של אביגיל מילמן ממגדל.

 

מרכיבים

  • 1 כרובית
  • 3 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית בהרט
  • שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הכרובית, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 5-4 דקות. מסננים, מצננים מעט ומפרקים לפרחים.
  2. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את פירורי הלחם והתבלינים וטורפים לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים לקערה את פרחי הכרובית ומערבבים, כך שיצופו היטב בבלילה.
  4. מחממים במחבת גדולה שמן זית בעומק של כמה ס"מ. מטגנים את פרחי הכרובית מכל הצדדים, עד שהם מזהיבים.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

מאפה פרחי כרובית עם פטריות ובצל

מתכון של שושנה מנצל מגבעת אבני.

 

מאפה פרחי כרובית עם פטריות ובצל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    מאפה פרחי כרובית עם פטריות ובצל(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    • 1 כרובית, מפורקת לפרחים
    • 1/2 כוס שמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 1 כרשה, פרוסה
    • 1 סלסילה פטריות, פרוסות
    • 3 ביצים, טרופות
    • 3 כפות מיונז
    • 1 כף מלח או 3 כפות אבקת מרק בצל
    • 4 כפות קמח תופח

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הכרובית, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות. מסננים ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, לייבוש קל.
    3. מסדרים את פרחי הכרובית בצפיפות בתבנית, כשהגבעולים פונים כלפי מטה והפרחים כלפי מעלה.
    4. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל, הכרשה והפטריות עד להזהבה קלה. מעבירים את הירקות המטוגנים לקערה ומצננים מעט.
    5. מוסיפים לקערה את הביצים, המיונז, המלח (או אבקת המרק) והקמח ומערבבים. יוצקים את התערובת על הכרובית שבתבנית.
    6. אופים כ-45 דקות, עד הזהבה.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

    _________________________________________________________________________

     

    ויש גם קציצות כרובית מעולות! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

     

      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד