היה היו שתי כרוביות - ואז הן פגשו את אסנת לסטר
"אתן כל כך יפות!" התלהבה מהן אסנת, ומיד הפכה אותן לשתי מנות קיציות: קציצות עם כורכום ופטרוזיליה, וסלט ברוטב חמוץ-מתוק

קציצות כרובית עם פטרוזיליה וכורכום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות כרובית עם פטרוזיליה וכורכום
מתכון של לאה אלזם מקרית אתא.
מרכיבים
כ-12 קציצות כרובית
- 1 כרובית (כ-1 ק"ג), מופרדת לפרחים קטנים
- 3 ביצים גדולות או 4 קטנות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלאה כורכום
- 1/2 כוס קמח או שקדים טחונים
- 1/2 כוס (או יותר) פטרוזיליה קצוצה
- שמן לטיגון הקציצות
אופן ההכנה
- מביאים לרתיחה בסיר מים עם מעט מלח. מבשלים את פרחי הכרובית כמה דקות, עד שהם מתרככים מעט (אבל לא יותר מדי). מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירורים קטנים באמצעות ממחה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים.
- יוצרים מהתערובת קציצות בינוניות ומשטחים מעט.
- מחממים במחבת שמן ומטגנים את קציצות הכרובית משני הצדדים, עד להזהבה.

סלט כרובית עם מיונז(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלט כרובית עם מיונז
מתכון של דגנית דגן מעפולה.
מרכיבים
כ-6 מנות
- 1 כרובית (כ-1 ק"ג), מופרדת לפרחים בינוניים-קטנים
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 3/4 כוס מיונז
- 1/3 כוס חומץ
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כוס שקדים מולבנים
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- שמים בקערה את פרחי הכרובית ופרוסות הבצל.
- שמים בצנצנת את המיונז, החומץ והסוכר, סוגרים ומנערים היטב, עד שהסוכר נמס לגמרי.
- יוצקים את הרוטב על הכרובית והבצל ומערבבים.
- מחממים מחבת ללא שמן וקולים בה קלות את השקדים. בסיום הקליה מפזרים על השקדים את המלח ומערבבים.
- מפזרים את השקדים הקלויים על הסלט ומגישים מיד.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע