עושים סדר במטבח: עיצוב חכם שיחזיר לכם גם את חדוות הבישול

לא חייבים להשקיע במטבח חדש; אפשר פשוט לסדר את הכלים בצורה חכמה, ואת המזווה באופן שקוף ונוח. צפו בסרטון שמסביר בדיוק איך (ונמשך פחות משתי דקות)

הילה מגריל

|

25.03.18 | 07:51

לחצו PLAY וראו איך לסדר את ארון הכלים והמזווה בקלות וביעילות
צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן
 

בכל כך הרבה בתים המטבח הוא הלב הפועם, המרכז, שבו מבשלים, מארחים, עובדים, נפגשים – המקום היחיד בבית שכבו כל בני המשפחה נמצאים יחד, לפחות פעם אחת ביום. בעיני, יש קשר הדוק בין מראה המטבח למעשיות ולנוחות שלו. סידור חכם של המטבח יהפוך אותו לנעים יותר, ולהיפך: מטבח מושך ישפיע על השימוש שאנחנו עושים בו.

 

ההכנות לחג הן הזדמנות לסדר מחדש שני אגפים חשובים בארונות המטבח: המזווה וארון הכלים. השינוי יורגש לא רק בארוחת החג, אלא בארוחות רבות אחריו.

 

תמיד מומלץ להתחיל במיון תכולת המגירות והארונות: חפצים שלא עשיתם בהם שימוש יותר משלוש שנים העבירו הלאה; כלים וסירים שנמצאים בשימוש תכוף הניחו במקום נגיש; חשבו על הגיון פעולת המטבח – מקמו את התבלינים בקרבת הכיריים, את הכוסות ליד עמדת הקפה וכדומה.

 

אצלי במטבח, כמו בבתים רבים היום, יש קיר של ארונות גבוהים (משמאל בתמונה) (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
    אצלי במטבח, כמו בבתים רבים היום, יש קיר של ארונות גבוהים (משמאל בתמונה)(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

     

    הוא כולל ארון מזווה עם מגירות נשלפות, וארון כלים עם מדפים פתוחים. איך לעצב אותם באופן שגם יקל על השימוש? (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
      הוא כולל ארון מזווה עם מגירות נשלפות, וארון כלים עם מדפים פתוחים. איך לעצב אותם באופן שגם יקל על השימוש?(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

       

       

      ארון כלים שיזמין אורחים 

       

      טיפים עיצוביים:

       

      • כלים שנמצאים בשימוש יומיומי רצוי להניח בגובה העיניים, על מדף שנוח להגיע אליו.

      • התחילו בכלים הגדולים והניחו בתוכם את הקטנים יותר.

      • נסו לשחק בגבהים שונים.

      • פריטים שאינם בעלי נפח אפשר להעמיד מאחורי כלי כבד.

      • שחקו עם הצבעוניות והחומריות.

      • אל תחששו לערבב וליצור קבוצות שאינן סט.

       

      שחקו עם הגבהים, הצבעוניות והחומריות (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
        שחקו עם הגבהים, הצבעוניות והחומריות(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

         

        טיפים שימושיים:

         

        • העבירו הלאה כלי אירוח שתופסים הרבה מקום וכמעט אינם בשימוש.
        • סדרו את הכלים בקבוצות, לפי נושאים: כלי הגשה, כלי אוכל, תבניות אפיה, מעמד לעוגה וכו'.
        • רכזו את קערות ההגשה במקום אחד, את כוסות היין במקום אחר, את כוסות התה בנפרד, וכן הלאה: כך תחסכו זמן בהגשה.
        • אם אין לכם מספיק ארונות, תלו על הקיר מדפים דקורטיביים או מוטות תלייה.

         

        כלים בלי נפח העמידו מאחורי אחרים (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
          כלים בלי נפח העמידו מאחורי אחרים(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

           

          רכזו בקבוצות: קערות הגשה, למשל (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
            רכזו בקבוצות: קערות הגשה, למשל(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

             

            רשימת מכולת:

             

            • כלים: גולף אנד קו, הסטוק (מעשרה שקלים לצלחת ועד 150 שקלים לתבנית לבנה)
            • לוח מדפים שחור מחורר: סטודיו דפני (450 שקלים)

             

            ווים ומדפים תלויים ישלימו את צורכי האחסון (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
              ווים ומדפים תלויים ישלימו את צורכי האחסון(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

               

              אל תעמיסו, וזכרו: קבוצות (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
                אל תעמיסו, וזכרו: קבוצות(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

                 

                 

                מזווה שידגיש טעמים

                 

                טיפים עיצוביים: 

                • מומלץ להעביר הכל לצנצנות זכוכית שקופות והדביקו עליהן תוויות – כך, דבר לא ייעלם מהעיניים ורשימת הקניות תתקצר.

                • הניחו את הצנצנות הגדולות מאחור, ואת הקטנות לפניהן.

                • אפשר לשלב כמה סוגים של צנצנות, אך אל תערבבו ביניהן.

                סדרו בקבוצות, לפי נושאים - תבלינים, קטניות, חטיפים, מוצרי אפייה.

                • מוצרים שלא נמצאים בצנצנות, כמו דפי אורז או שימורים, הכניסו לסלסלות.

                 

                טיפים מעשיים:

                 

                המזווה לפני (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
                  המזווה לפני(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

                   

                  ואחרי (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
                    ואחרי(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

                     

                    • הגדירו את המזווה שלכם לפי אורח החיים והצרכים שלכם. למשל, מי שמאוד עסוק במשך השבוע, בדרך כלל מעדיף קופסאות פתוחות על פני סגורות, כיוון שהן נגישות יותר.
                    • שימרו על קטגוריות המזון, כך תוכלו לטפל טוב יותר בכל אחת מהן. אני מציעה קבוצות כמו אפייה, קטניות ושימורים, חטיפים; או לפי סוגי ארוחות, כמו סיני, איטלקי וכו'.
                    • הקדישו בכל שבוע כמה דקות כדי לבדוק מה צריך לחדש במלאי, ורשמו באופן מסודר. זה יעזור לכם לשמור על המזווה מאורגן לטווח הארוך ואף יחסוך בעלויות בזמן בקניות.
                    • מכשירים חשמליים ופריטים שאינם נמצאים בשימוש יום יומי השתדלו להניח על מדפים גבוהים או נמוכים, כך שתוכלו לפנות את אלה שבגובה נוח לכלים שבשגרה.
                    • השתדלו לשים את מצרכי המזון בכלים שקופים, וכתבו על תוויות מה בפנים. כדאי לציין גם את תאריך פקיעת התוקף.

                     

                    התוויות יעזרו לכל בני הבית לזהות את התכולה (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
                      התוויות יעזרו לכל בני הבית לזהות את התכולה(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

                       

                      רשימת מכולת:

                      • צנצנות ותוויות: הסטוק (צנצנות גדולות, אטומות, 19 שקלים לאחת); איקאה (מכלי קטניות מפלסטיק, עם פתח במכסה. 15 שקלים לאחד); מקסטוק (צנצנות עם פקק שעם, 9 שקלים לאחת); פוקס הום (צנצנות גדולות לקמח, אורז וכו', 49 שקלים לאחת).

                       

                       

                      עוד כמה קטנות מסביב

                       

                      את המצרכים הקבועים לבישול הניחו בקרבת הכיריים, על מגש, קרש חיתוך או צלחת יפה (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
                        את המצרכים הקבועים לבישול הניחו בקרבת הכיריים, על מגש, קרש חיתוך או צלחת יפה(צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

                         

                        • הכניסו צמחייה פנימה והעמידו עציצים על אדן החלון או על משטח העבודה – אני מבטיחה שתרגישו שמחים יותר.
                        • העבירו את הסבונים הנוזליים למיניהם למכלים יפים (אפשר למצוא כלים מקסימים גם ב-15 שקלים).
                        • תלו את כפות ההגשה על וו: זה מעשי, חוסך מקום וגם מעניין ויפה על רקע הקיר.
                        • הניחו על מגש ליד הכיריים את כל המצרכים הקבועים שמשמשים אתכם בזמן הבישול (שמן, מלח, פלפל, חומץ). גם קרש חיתוך או צלחת יפה יעשו את העבודה.
                        • את כל הירקות היבשים אחסנו בסלסלות קש פתוחות. הן מאווררות היטב וחוסכות מקום בארונות.

                         

                        חג שמח!

                         

                         (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)
                          (צילום: רותם רוזנאי, סטודיו גפן)

                           

                           
                          הצג:
                          אזהרה:
                          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד