מי יודע מדוע ולמה:
כדאי להכין פסטרמה?

באמת שיש לא מעט סיבות - אתם בוחרים את התיבול, נמנעים מחומרים משמרים, אותיות לא מזוהות ותוספות מזיקות ומקבלים נתח טעים להפליא, בלי לעבוד קשה מדי

מערכת Xnet

|

08.03.18 | 06:44

XNET דיאטה - דיאטה פסטרמה דבש ופלפל
תכינו פעם אחת בבית ולא תרצו יותר לקנות אחת בחנות (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
תכינו פעם אחת בבית ולא תרצו יותר לקנות אחת בחנות (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

מרכיבים

 

  • 1/2 חזה (1 ק"ג) הודו נקבה, נקי מעור ומשומן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית גרגירי כוסברה, טחונים

 

אופן הכנה

  1. מגלגלים את הנתח לגליל וקושרים אותו בחוט שפגאט, על מנת שישמור על צורתו. מניחים בצד.
  2. מערבבים בקערה את המים הרותחים עם המלח והסוכר, עד להמסתם. מניחים בצד עד לצינון מלא.
  3. מוסיפים לקערה את רוטב הסויה, השום, עלי הדפנה, הפלפל והפפריקה ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מגלגלים את הנתח הקשור בתערובת עד שהוא מצופה היטב. משאירים אותו בקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות. הופכים את הנתח כל 6 שעות, לספיגת הטעמים.
  5. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  6. מוציאים את הנתח מהנוזלים.
  7. בקערה נפרדת מערבבים את יתר המרכיבים ומושחים את הנתח בתערובת.
  8. מניחים את הנתח על רשת ומכניסים לתנור. בתחתית התנור מניחים תבנית עם שתי כוסות מים, על מנת שתאגור את הנוזלים שיטפטפו מהנתח. צולים ב-250 מעלות 5 דקות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לצלות שעה נוספת. מוציאים, מצננים ופורסים.

 

 ---------------------------------------

 

אין לכם כוח להשרות? קבלו מתכוני הודו טעימים ומהירים

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג