XNET דיאטה - דיאטה פסטרמה דבש ופלפל
תכינו פעם אחת בבית ולא תרצו יותר לקנות אחת בחנות (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
מרכיבים
- 1/2 חזה (1 ק"ג) הודו נקבה, נקי מעור ומשומן
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כף מלח גס
- 1 כף סוכר
- 2 כפות רוטב סויה
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 3 עלי דפנה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סילאן
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית גרגירי כוסברה, טחונים
אופן הכנה
- מגלגלים את הנתח לגליל וקושרים אותו בחוט שפגאט, על מנת שישמור על צורתו. מניחים בצד.
- מערבבים בקערה את המים הרותחים עם המלח והסוכר, עד להמסתם. מניחים בצד עד לצינון מלא.
- מוסיפים לקערה את רוטב הסויה, השום, עלי הדפנה, הפלפל והפפריקה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מגלגלים את הנתח הקשור בתערובת עד שהוא מצופה היטב. משאירים אותו בקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות. הופכים את הנתח כל 6 שעות, לספיגת הטעמים.
- מחממים את התנור ל-250 מעלות.
- מוציאים את הנתח מהנוזלים.
- בקערה נפרדת מערבבים את יתר המרכיבים ומושחים את הנתח בתערובת.
- מניחים את הנתח על רשת ומכניסים לתנור. בתחתית התנור מניחים תבנית עם שתי כוסות מים, על מנת שתאגור את הנוזלים שיטפטפו מהנתח. צולים ב-250 מעלות 5 דקות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לצלות שעה נוספת. מוציאים, מצננים ופורסים.
---------------------------------------
אין לכם כוח להשרות? קבלו מתכוני הודו טעימים ומהירים