הכינו הודו כי טוב: שלושה מתכונים קלים להכנה עם בשר הודו

העוף כבר לא מרגש? בישול הבשר ארוך ומייאש? החליפו אותם באופציה בריאה יותר: שיש בה פחות שומן ויותר חלבון, נוסף על ברזל, אבץ, סלניום, ויטמינים מקבוצת B ועוד

מערכת Xnet

|

21.12.17 | 08:47

סלט פסטה שהוא ארוחה מלאה ומשביעה (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
סלט פסטה שהוא ארוחה מלאה ומשביעה (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

*המתכונים באדיבות המועצה לענף הלול

 

שווארמה רול הודו

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • 1 כפית כורכום, טחון
  • 1/2 ק"ג נתח שווארמה הודו נקבה, פרוס לרצועות דקות
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן
  • 3 בצלים, קלופים ופרוסים

 

להגשה

  • 12 טורטיות
  • 4 כפות טחינה
  • 2 כפות עמבה

 

לסלט בצל וסומאק

  • 1 בצל,  פרוס דק
  • 1 כפית סומאק
  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה

 

אופן הכנה

  1. מערבבים את המלח, הפלפל השחור, הפפריקה, הכמון, הכוסברה והכורכום בקערה ומחלקים לשניים.
  2. מוסיפים את מחצית מכמות התבלינים לקערה עם רצועות השווארמה, עם כף סילאן אחת ומערבבים עד לציפוי.
  3. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים 8 דקות. מוסיפים את מחצית התבלינים השנייה ואת כף הסילאן הנותרת, מערבבים ומזיזים לשולי המחבת.
  4. מוסיפים למרכז המחבת את רצועות השווארמה המתובלות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן. אם הבשר והבצל מתחילים משחימים יתר על המידה אך יש חלק שעיין לא מוכן, מוסיפים כמה כפות מים, מערבבים, מכסים ומורידים את האש למינימום.
  5. בנתיים קולים את הטורטיות על מחבת יבשה.
  6. מניחים בכל טורטייה 2 כפות שווארמה, מעט טחינה, עמבה וסלט בצל, מגלגלים ומגישים.

 

שווארמה רול הודו (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
    שווארמה רול הודו(צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

     

     סלט פסטה והודו ים תיכוני

     

    מרכיבים

    5 מנות

     

    • 1/2 ק"ג חזה הודו

     

    לרוטב

    • 4 כפות שמן זית
    • 2 כפות חומץ בלסמי
    • 1 כף מיונז
    • 1 כפית חרדל
    • מיץ מחצי לימון
    • 1 שן שום כתושה
    • מלח ופלפל

     

    לסלט

    • 1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
    • 5 עגבניות מיובשות, קצוצות
    • 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וקצוצים
    • 1 כף צלפים, קצוצים
    • 1 חבילה פסטה קצרה (למשל פנה או קונכיות), מבושלת לפי הוראות היצרן
    • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן הכנה

    1. מניחים את חזה ההודו בסיר, יוצקים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים 10 דקות. מכסים ומניחים בצד למשך רבע שעה בלי לפתוח את המכסה. מצננים ומפוררים לחוטים.
    2. הרוטב: מערבבים את מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול.
    3. הסלט: מניחים בקערה את כל המרכיבים, למעט הפטרוזיליה. מוסיפים את הבשר ויוצקים את הרוטב מעל. מערבבים עד לפיזור המרכיבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים שוב ומגישים.

     

    סלט פסטה והודו ים תיכוני (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
      סלט פסטה והודו ים תיכוני(צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

       

      בורגר הודו

       

      מרכיבים

      5 מנות

       

      • 3-2 כפות שמן
      • 2 בצלים, קצוצים דק מאוד
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 1/2 ק"ג נתח שווארמה הודו נקבה, טחון
      • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
      • 1 כף שטוחה פפריקה מעושנת
      • 2 כפות פירורי לחם

       

      להגשה

      • 5 לחמניות המבורגר
      • ממרחים אהובים
      • עגבניה פרוסה
      • עלי חסה, שטופים ויבשים
      • מלפפונים כבושים, פרוסים

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים חצי דקה נוספת. מורידים מן האש ומצננים.
      2. מניחים בקערה את הבצל והשום, עם השמן, הבשר הטחון, החרדל, הפפריקה ופירורי הלחם ומערבבים היטב עם הידיים.
      3. מרטיבים את הידיים ויוצרים 5 קציצות שוות, מניחים על מגש או צלחת, מכסים ומצננים במקרר למשך שעה לפחות. אפשר לשמור את הקציצות עד לילה במקרר.
      4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      5. מחממים מחבת עם מעט שמן וצולים את הבורגרים 2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים את הבורגרים לתבנית וממשיכים את הצלייה בתנור 5 דקות נוספות.
      6. ההגשה: מחממים את הלחמניות במחבת שבה צלינו את הבורגרים. מורחים את הרטבים שאוהבים, מסדרים את הירקות, מניחים את הבורגר החם ומגישים.

       

       

      בורגר הודו (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
        בורגר הודו(צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד