אם החלטתם לפתוח החודש בדיאטה ואתם רוצים להישאר שבעים, כדאי שתדעו שאם האוכל שלכם ייכשל במדד הסיפוק (Satiety Index), תרגישו רעבים ומתוסכלים, וסיכויי הצלחת הדיאטה יהיו נמוכים.
מה זה? מדד הסיפוק מאוכל מבטא כמה זמן תרגישו שבעים לאחר הארוחה והוא נקבע במחקרים לפי מדד שובע אנושי. המשתתפים התבקשו לאכול מאכלים שונים בכמות השווה ל־240 קלוריות. במהלך השעתיים שחלפו לאחר האכילה הם נשאלו כמה פעמים עד כמה הם שבעים או אם הם רוצים לאכול משהו, כשהמדד נקבע לפי לחם לבן שקיבל ציון של 100%.
כך לדוגמה, אותן 240 קלוריות שהגיעו מתפוח אדמה מבושל קיבלו ציון של 323% במדד הסיפוק (= הכי משביע). לעומת זאת, כשאותן 240 קלוריות הגיעו מצ'יפס, הן זכו רק לציון 116% במדד הסיפוק. אחת הסיבות לכך היא ההבדל בגודל המנה, הנובע מהצפיפות הקלורית, שכן 240 קלוריות מתקבלות מ־280 גרם תפוחי אדמה מבושלים במים (כשלוש יחידות), לעומת 80 גרם בלבד של צ'יפס שטוגן וספג המון שמן.
זוממים על דיאטה? כדאי שתביאו בחשבון את מדד הסיפוק:
1. שלבו בכל ארוחה מאכלים בעלי מדד סיפוק גבוה.
2. העדיפו פסטה מחיטה מלאה על פני פסטה לבנה.
3. שלבו לצד מנת הפחמימה מנת חלבון ו/או שומן וכן ירק או פרי.
4. שלבו לצד מזון נוזלי כמו יוגורט, שהוא בעל מדד סיפוק נמוך, פתיתי קוואקר ופרי, שהם בעלי מדד סיפוק גבוה.
5. אם אתם ממש לא יכולים בלי מתוק, אכלו מאכלים וקינוחים בעלי צפיפות קלורית גבוהה ומדד סיפוק נמוך, כמו חטיף שוקולד או קרואסון, רק בסוף הארוחה ובכמות קטנה.
_____________________________________________________
15 ק"ג פחות: הדיאטה המפתיעה של מיקי שמו, הקליקו על התמונה: