חג מהיר כל כך: סופגניות ריקוטה נהדרות שמוכנות תוך כמה דקות

מתקשים לדחות סיפוקים או שסתם אין לכם כוח לבלות שעות במטבח? הסופגניות המהירות האלה יסדרו אתכם בלי שתצטרכו להתפשר על הטעם

טל סורסקי

|

10.12.17 | 13:52

אפשר להגיש עם אבקת סוכר או עם זיגוג. סופגניות ריקוטה מהירות (צילום: טל סורסקי)
אפשר להגיש עם אבקת סוכר או עם זיגוג. סופגניות ריקוטה מהירות (צילום: טל סורסקי)
 

סיפוקים הם אחד מהדברים שיותר קשה לי לדחות. אם אשתי תבקש ממני לתלות תמונה או לסדר את המקלט, ייתכן שיחלפו כמה חודשים עד שהמטלה תתבצע. אבל סיפוקים? זה חייב לקרות מיידית!

 

לפני כמה זמן ראיתי פרק בסדרה "שולחן השף" (Chef's Table) על השפית ננסי סילברסטון, ולשנייה אחת הזכירו שם סופגניות ריקוטה איטלקיות - סופגניות מהירות ללא התפחה שמכינים תוך 5 דקות. בעודי ממשיך לצפות בפרק כבר התחתי לחפש בגוגל מתכונים – והמסקנות לפניכם.

 

מרכיבים

כ-18 סופגניות

 

  • שמן לטיגון עמוק
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • 225 גרם (1 כוס פחות כף) גבינת ריקוטה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן ל-190 מעלות (אם אין מדחום, מכניסים לשמן ידית של כף עץ, וכאשר נוצרות סביבה בועות קטנות - הוא מספיק חם).
  2. בזמן שהשמן מתחמם מקציפים את הביצים, הסוכר וקליפת הלימון במשך 2 דקות. מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד לאיחוד.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לקערת הביצים והגבינה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משמנים כף (רצוי להשתמש בכף מידה או כף גלידה), נוטלים איתה מהבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים דקה-דקה וחצי מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר (רצוי לטגן תחילה סופגנייה אחת או שתיים, לבדוק איך הן יצאו, ובמידת הצורך להגביר או להנמיך את האש).
  5. מפזרים על סופגניות הריקוטה אבקת סוכר ומגישים מיד.

 

רוצים להשקיע? הכינו זיגוג

מוכנים לבלות עוד כמה דקות במטבח? הוסיפו לסופגניות זיגוג.

 

מרכיבים

  • 100 גרם סוכר
  • 2 טיפות צבע מאכל
  • 3 טיפות תמצית טעם (וניל, אוכמניות וכדומה)
  • 3 כפות חלב

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הסוכר עם צבע המאכל עד שהוא נצבע באופן אחיד. מייבשים כמה דקות.
  2. טוחנים את הסוכר במטחנת תבלינים או בבלנדר עד לקבלת אבקת סוכר.
  3. מערבבים את אבקת הסוכר עם תמצית הטעם, מוסיפים 2 כפות מהחלב ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. במידת הצורך, מוסיפים עוד כף חלב.
  4. מצפים את הסופגניות בזיגוג, מחכים שהוא יתקשה – ומגישים.

 

_______________________________________________________

 

ויש גם סופגניות מהירות ללא שמרים בצורת פרח! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

 

  (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד