פולינה גדלה בעיר צ'רנוביץ, שנמצאת כיום באוקראינה אך היתה שייכת לרומניה עד לשנת 1940 – ולכן חיו בה רומנים רבים. כשהיתה בכיתה ה' לימדה המורה את כל התלמידים להכין סופגניות בצורת פרח, ומאז היא זוכרת את הצורה והטעם המיוחדים. לסופגניות קוראים, אגב, מינצ'ונלה – כלומר, שקרניות.
לפני כמה שנים ביקרה פולינה ברומניה ואכלה באחד הכפרים ארוחת ערב טיפוסית. בסוף הערב הגישה בעלת הבית סופגניות שלא דמו בצורתן לסופגניות הפרחים, אבל היו זהות להן בטעמן – ופולינה הבינה שמדובר באותו מאכל מילדותה. היא ביקשה מהאישה את המתכון, וכשחזרה לארץ התחילה להכין שוב את הסופגניות שזכרה מהשיעור בבית הספר היסודי.
מרכיבים
כ-15 סופגניות
לסופגניות
- 3 חלמונים
- 1 כף סוכר
- 1 כף גדושה שמנת חמוצה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 2 כפות קוניאק או רום
- קורט מלח
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
בנוסף
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הפרחים, למעט הקמח, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך לישה במהירות נמוכה, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ.
4. קורצים מהבצק עיגולים ב-3 גדלים שונים בעזרת בעזרת 3 כוסות או חותכנים. חשוב שמספר העיגולים בכל גודל יהיה זהה.
5. עורמים את העיגולים בשלשות, שבכל אחת מהן העיגול הגדול הוא התחתון, מעליו הבינוני ולבסוף הקטן.
6. לוחצים עם האצבע במרכז כל שלשת עיגולים וחותכים אותה ל-4 פרוסות, כמו עוגה, אך רק כמעט עד המרכז – כך ש-4 הפרוסות יישארו מחוברות באמצע.
7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את הפרחים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. ה"עלים" של הפרחים ייפתחו בזמן הטיגון.
8. מעבירים את הפרחים לצלחת וזורים עליהם אבקת סוכר.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
עוד רעיון מהיר לחנוכה: סופגניות ביס טוניסאיות ללא שמרים בסירופ לימוני. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון