לזייף פחמימה ולשבוע:
"פוקצ'ה" דלורית שרופה בתנור

גם בלי בצק או תפוחי אדמה, תראו איך אפשר להוציא מהתנור ארוחה חורפית, דלת קלוריות, טעימה ומשביעה, ש"תעלה" לכם בסך הכל 300 קלוריות למנה

בלי יסורי מצפון. פוקאצ'ה דלורית (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
בלי יסורי מצפון. פוקאצ'ה דלורית (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
 
כשהטמפרטורות צונחות, החשק לפחמימות חמות עולה. אחרי שלמדנו איך אפשר לחסוך קלוריות וגם לזייף פחמימות, הנה גם מתכון של שפית מיכל לוי ממסעדת Brown  לדלורית מחופשת לפוקאצ'ה - מנה חורפית, טעימה ומשביעה שסוגרת את פינת הפחמימה ב-300 קלוריות בלבד.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

  • 2 דלוריות שלמות
  • 3 כפות שמן זית
  • כ־1/2 ק"ג מלח גס, לריפוד התבנית
  • 1 צרור תימין
  • 20 עגבניות שרי תמר
  • 2 בצלים סגולים
  • 1 חבילה של קייל
  • 6 עלי מרווה טרייה

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הדלוריות היטב (משאירים את הקליפה) וחוצים אותן לאורכן. מסירים את הגרעינים (אפשר לשמור בצד ולאפות אותן).

2. מרוקנים כל דלורית בעזרת כפית רגילה או כפית פריזיאן, מברישים במעט שמן זית ומפזרים מלח גס.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ו־6 ענפי תימין ומניחים מעליהם את הדלוריות. אופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות כ־20 דקות.

4. מוציאים את הדלוריות מהתנור ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל־175 מעלות. חוצים את עגבניות השרי ופורסים את הבצל הסגול לעיגולים דקים. ממלאים את הדלוריות האפויות למחצה בחצאי עגבניות שרי ובפרוסות הבצל ומפזרים מעליהן ענפי תימין. אופים כ־50 דקות נוספות ומוציאים מהתנור.

5. מסדרים מעל הדלוריות את הקייל ועלי המרווה ומזליפים מעט שמן זית ומלח גס ואופים כ־10־8 דקות נוספות עד שהעלים נהיים פריכים.

 

אפשר לאפות את גרעיני הדלורית לקראת סוף האפייה: מניחים בתבנית נפרדת עם מעט שמן זית ומלח גס ואופים כ־5 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות. מפזרים מעל המנה. ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

310 קלוריות, 58.1 גרם פחמימות, 7.4 גרם חלבון, 8.6 גרם שומן

 

עוד פחמימות מזויפות, לחצו Play לצפייה בסרטון:

לזייף פחמימות: 5 המרות שיחסכו להם המון קלוריות

לזייף פחמימות: 5 המרות שיחסכו להם המון קלוריות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מתכון: שפית מיכל לוי ממסעדת Brown /// ערכים תזונתיים: ד"ר טלי סיני, דיאטנית קלינית /// מגשי קרמיקה: Ceramic Studio 1229  

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד