צילום: שי יחזקאל

סוף עונת הרחצה: שתי מנות
קלילות עם דגי ים ותוספות

סלט עדשים, לוביה ומוסר ים ונתחי טונה או אנטיאס ורימונים: השפית טלי פרידמן ממסעדת "האטלייה" בשוק מחנה יהודה עם שני מתכונים שנפרדים מהקיץ והים

סלט עדשים, לוביה ודג מוסר (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
סלט עדשים, לוביה ודג מוסר (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

סלט עדשים, לוביה ודג ים

המרכיבים ל-4 מנות:

  • 2 פילטים (750 גרם) דג מוסר ים, נקיים מעצמות וללא העור
  • מלח ים אטלנטי, לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית לדג + 2 כפות שמן זית לסלט
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 כוס לוביה
  • 1 כוס תרד
  • 1 כוס במיה טרייה
  • 2 לימוני ליים סחוטים
  • 1 זסט של ליים (רצועת קליפה דקיקה)
  • 1 עגבנייה
  • פלפל שחור גרוס

1 בצל שאלוט חתוך לקוביות קטנות

להגשה:

  • זרעים מעגבנייה נוספת
  • 1 כף צלפים
  • 1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. חותכים כל נתח דג למלבנים בגודל 2X4 ס"מ, מתבלים במלח ים אטלנטי ובשמן זית ומניחים בצד לכבישה קלה.

2. מבשלים את העדשים ב־3 כוסות מים רותחים במשך כ־20 דקות עד לריכוך חלקי (חשוב שיישארו נגיסות במרקם אל דנטה).

3. חולטים את הלוביה במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח. מסננים, קוצצים דק ומעבירים לקערת ערבוב. קוצצים דק גם את התרד והבמיה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את העדשים המבושלות, מיץ הליים וזסט הליים.

4. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח ים אטלנטי, בשמן זית ובפלפל שחור גרוס.

5. מניחים במרכז צלחת הגשה את סלט העדשים, מפזרים את קוביות בצל השאלוט ומניחים מעל את נתחי הדג. מפזרים את זרעי העגבנייה והצלפים, מזליפים שמן זית ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

567 קלוריות, 55.5 גרם פחמימות, 54 גרם חלבונים, 23 גרם שומנים.

 

 

נתחי דג ים ורימונים

 

נתחי דג ים  ורימונים (מטונה, מוסר או אינטיאס) (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    נתחי דג ים ורימונים (מטונה, מוסר או אינטיאס)(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

    המרכיבים ל-4 מנות:

    • 400 גרם נטו דג ים (טונה, מוסר או אינטיאס), מפולט וללא העור
    • 2 לימונים או ליים מגוררים וסחוטים
    • 1 בצל ירוק, חתוך לרצועות באלכסון
    • 1/2 כוס עלי כוסברה
    • מלח ים אטלנטי, לפי הטעם
    • 4 בצלי שאלוט, פרוסים לרצועות דקות
    • 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
    • גרגירים מ־1 רימון
    • 5 כפות שמן זית איכותי

     

    אופן ההכנה:

    1. מנקים את נתח הדג מעצמות ויוצרים פרוסות ברוחב הדג בעובי של חצי סנטימטר.

    2. קולפים רצועות דקיקות מקליפת הלימונים בסכין (רצוי בזסטר מקצועי) ושומרים בצד. סוחטים את הלימונים ושומרים את המיץ.

    3. משרים את רצועות הבצל הירוק במי קרח לסלסול, מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים ומותירים אותם בשלמותם.

    4. מניחים בצלחת הגשה את פרוסות הדג ומפזרים מעל לפי הסדר הבא: מלח ים אטלנטי, כוסברה, תלתלי בצל ירוק, בצלי שאלוט, מיץ לימון, צ'ילי, גרגירי רימונים ושמן זית. מקשטים ברצועות קליפת הלימון. מגישים מיד.

     

    ערכים תזונתיים למנה:

    265 קלוריות, 17.6 גרם פחמימות, 19 גרם חלבונים, 18 גרם שומנים

    _______________________________________________________

     

    עד 600 קלוריות לארוחה: עגבניות ממולאות ועוד מנות, הקליקו על התמונה:

     

    סלט פסטה,  דג בנייר ושקשוקת בשר - 4 מנות של כוהנת הבישול שי־לי ליפא  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
    סלט פסטה, דג בנייר ושקשוקת בשר - 4 מנות של כוהנת הבישול שי־לי ליפא (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד