עוגת שוקולד לפסח בקלי קלות
עוגה בחושה פרווה במרקם עסיסי שתשמח בפסח אורחים בכל גיל. הסוד שלה הוא שימוש בפירורי עוגיות יין במקום בקמח

עוגת שוקולד לפסח בקלי קלות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 2 כפות אבקה להכנת שוקו
- 1 כוס (100 גרם) עוגיות יין לפסח, טחונות לפירורים
- אפשרות: 1 כף גדושה קוקוס טחון
- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס או 50 גרם שוקולד קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם השמן ומערבבים לתערובת חלקה.
- מערבבים היטב בקערה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים אבקת השוקו, פירורי העוגיות והקוקוס (אם רוצים) ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות (שומרים בצד כף גדושה מהשוקולד צ'יפס לפיזור מעל הבלילה).
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס ששמרנו. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לגמרי וחותכים.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
_________________________________________________________________________
יש לכם זמן להשקיע? לכו על עוגת שוקולד לפסח עם קפה ושקדים. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון