סיום מתוק לחג: עוגת שוקולד
חגיגית ומאפינס שוקולד לפסח

תנו לנו לסדר לכם במכה את אגף הקינוחים של החג השני, עם עוגת שוקולד חגיגית (אבל לא מסובכת) לסוף ארוחת הערב - ומאפינס שוקולד כיפיים ליום שאחרי

מערכת Xnet

|

26.04.16 | 22:13

עוגת שוקולד וקפה לפסח (צילום: אולגה טוכשר)
עוגת שוקולד וקפה לפסח (צילום: אולגה טוכשר)

עוגת שוקולד וקפה לפסח / אולגה טוכשר

אפשר להגיש את העוגה היפהפייה הזאת עם גלידת וניל, אבל ממש לא חובה - היא לגמרי מחזיקה לבד את כובד האחריות של קינוח חגיגי.

 

אם אתם לא אוהבים את טעם הקפה, אפשר להשמיט אותו מהמתכון ולהוסיף במקומו כמות זהה של מים רותחים.

 

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 22-20 ס"מ

 

  • 125 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 90 גרם חמאה או 75 גרם (1/3 כוס + כפית) שמן
  • 2 כפות מ"ל אספרסו או קפה נמס חזק
  • 3 ביצים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 130 גרם (1/2 1 כוסות) אבקת שקדים
  • 1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית מלח

 

לציפוי חלבי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 40 גרם חמאה

 

לציפוי פרווה

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן

 

אפשרויות לקישוט

  • סוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס, שקדים פרוסים, פיסטוקים קצוצים, פולי קקאו גרוסים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל- 170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
  2. ממיסים יחד את השוקולד והחמאה (או השמן) במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד את הקפה ומערבבים היטב.
  4. מקציפים את הביצים והסוכר במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  5. מנמיכים את מהירות ההקצפה, ומוסיפים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד. לאחר שהיא נטמעת בקציפה מוסיפים את אבקת הקקאו והמלח ומקציפים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מקפלים את אבקת השקדים לתוך התערובת.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, נסדקת קלות, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא לח אך בלי פירורים.
  8. מצננים ורק לאחר מכן מוציאים מהתבנית.
  9. מכינים את הציפוי: ממיסים בכלים נפרדים את השוקולד המריר עם מחצית מכמות החמאה ואת השוקולד הלבן עם מחצית מכמות החמאה (לציפוי פרווה, ממיסים את השוקולד המריר עם השמן).
  10. יוצקים על העוגה את השוקולד המריר המומס ו"דוחפים" אותו לכיוון השוליים בעזרת מרית. יוצקים מעל את השוקולד הלבן המומס ובעזרת קיסם עץ או סכין יוצרים מראה שיש.
  11. שומרים בכלי אטום.

 

  • עוד מתכונים מתוקים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"

 

מאפינס שוקולד לפסח בקלי קלות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    מאפינס שוקולד לפסח בקלי קלות(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
     

     

    מאפינס שוקולד לפסח בקלי קלות / דפנה אוסטר מיכאל

     

    מאפינס טעימים ונימוחים, שממש לא מרגישים בהם את השימוש בקמח כשר לפסח.

     

    אפשר להכין אותם גם כעוגה בתבנית אינגליש קייק.

     

    מרכיבים

    12 מאפינס שוקולד לפסח

     

    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים
    • 1 כף שוקולד למריחה
    • אפשרות: 1 כפית רום או ליקר קפה
    • 1 כף גדושה אבקת קקאו
    • 1 כף גדושה אבקה להכנת שוקו
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח לפסח
    • 1/2 כוס (40 גרם) אגוזים ו/או שקדים טחונים דק
    • 2 כפות קמח מצה דק
    • 1 כפית אבקת אפייה

     

    לציפוי

    • 50 גרם שוקולד חלב או מריר
    • 1 כף חמאה או 1 כפית שמן

     

    לקישוט

    • סוכריות צבעוניות

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מניחים בה מנז'טים.
    2. טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן, החלב (או מיץ התפוזים), השוקולד למריחה והאלכוהול (אם משתמשים בו), ומערבבים היטב.
    3. מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים. מוסיפים לתערובת ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
    4. יוצקים את הבלילה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם.
    5. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
    6. הציפוי: ממיסים יחד את מרכיבי הציפוי במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
    7. מצפים בקרם כל מאפין (נעזרים בכפית) ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.

     

     

    ואולי בא לכם דווקא עוגת קוקוס או טורט אגוזים? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים נוספים (צילום: אסנת לסטר)
    ואולי בא לכם דווקא עוגת קוקוס או טורט אגוזים? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים נוספים (צילום: אסנת לסטר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (4 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג