על ארבע עוגות לפסח דיברה
אסנת לסטר – משוקולד עד קוקוס

כולן טעימות, כולן יפות, כולן קלות להכנה - וכולן לא יודעות לשאול אם אתם רוצים עוד פרוסה (אל"ף, כי עוגות לא יודעות לדבר ובי"ת, כי ברור שהתשובה היא כן)

אסנת לסטרפורסם: 17.04.16 09:40
עוגת קוקוס ושוקולד לפסח (צילום: אסנת לסטר)
עוגת קוקוס ושוקולד לפסח (צילום: אסנת לסטר)

עוגת קוקוס ושוקולד לפסח

מתכון של הדסה גורן ממגידו.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 1 כוסות (140 גרם) קוקוס טחון
  • 1/2 כוס (או יותר, לפי הטעם) ממרח שוקולד או ריבת חלב או "נוטלה"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • לקישוט: שוקולד מריר מגורר

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשמנים את הנייר ואת הדפנות.
  2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
  3. מקפלים את הקוקוס לתוך קצף החלבונים.
  4. משטחים את הקצף בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שפני הקצף מתייבשים ומתקשים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים לתחתית העוגה להתקרר לגמרי.
  5. מחממים את ממרח השוקולד במיקרוגל במשך כמה שניות, כדי שיתרכך (אפשר לחמם אותו גם בסיר על אש נמוכה, תוך בחישה). יוצקים על תחתית העוגה ומורחים באופן אחיד (אם רוצים, אפשר לחצות את העוגה ולמרוח את השוקולד בין שתי השכבות, כמו בתמונה). נותנים לממרח להתייצב במשך כמה דקות.
  6. מקציפים את החלב עם אבקת הפודינג. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם.
  7. מורחים את הקרם על העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
  8. לפני ההגשה מגררים על העוגה שוקולד מריר.

 

עוגת שוקולד לפסח עם ציפוי שוקולד לבן (צילום: אסנת לסטר)
    עוגת שוקולד לפסח עם ציפוי שוקולד לבן(צילום: אסנת לסטר)

     

    עוגת שוקולד לפסח עם ציפוי שוקולד לבן

    מתכון של רונן תשרי מחרשים.

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    • 200 גרם שוקולד מריר
    • 1/4 כוס (45 גרם) אבקת קקאו
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 100 גרם חמאה רכה
    • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 27% שומן
    • 6 ביצים גדולות (או 7 קטנות), מופרדות לחלבונים וחלמונים
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • קורט מלח
    • לציפוי: 200 גרם שוקולד לבן

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-150 מעלות (לא במצב טורבו!). מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשמנים את הנייר ואת הדפנות.
    2. ממיסים יחד, במיקרוגל או בסיר, את השוקולד המריר, הקקאו, אבקת האפייה והחמאה. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
    3. מוסיפים לתערובת את השמנת החמוצה תוך ערבוב. ממשיכים לערבב ומוסיפים גם את החלמונים, בזה אחר זה.
    4. בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עם המלח ואבקת הסוכר עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
    5. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד.
    6. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
    7. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר כמה דקות. מחלצים מהתבנית ומצננים לגמרי.
    8. ממיסים את השוקולד הלבן כמו שהמסנו קודם את השוקולד המריר. יוצקים או מזלפים על העוגה ומורחים בשכבה אחידה. מכניסים למקרר לשעה לפחות, להתייצבות.

     

    עוגת שכבות לפסח (צילום: אסנת לסטר)
      עוגת שכבות לפסח(צילום: אסנת לסטר)

       

      עוגת שכבות לפסח

      מתכון של אנט לוי מנצרת עילית

       

      מרכיבים

       

      לעוגה
      • 5 חלבונים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 150 גרם (1/2 1 כוסות) אגוזי מלך קצוצים
      • 3/4 כוס (90 גרם) קמח מצה דק
      • 50 גרם חמאה מומסת

       

      לקרם
      • 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
      • 1/4 כוס פחות 1 כף (50 מ"ל) חלב
      • 1 כפית סוכר
      • 1 כפית סוכר וניל

       

      להגשה
      • אבקת סוכר

       

      אופן ההכנה

       

      העוגה
      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מציירים על נייר אפייה שני עיגולים בקוטר 26 ס"מ ומניחים את הנייר בתבנית כשהציור פונה כלפי מטה (הנייר שקוף, כך שתוכלו לראות אותו גם מהצד השני).
      2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
      3. מקפלים לתוך הקצף את אגוזי המלך וקמח המצה, ולאחר מכן את החמאה.
      4. משטחים את הקצף בתבנית בשני עיגולים שווים, לפי הציור שהכנו. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
      5. מקררים את העוגות לחלוטין לפני שמפרידים אותן מנייר האפייה.

       

      הקרם והרכבת העוגה
      1. מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם, עד שמתקבל קרם אוורירי ויציב.
      2. מניחים את אחת מהעוגות בצלחת הגשה. מורחים עליו את הקרם ומניחים מעל את העוגה השנייה. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
      3. לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר.

       

      טורט קוקוס ושוקולד לפסח (צילום: אסנת לסטר)
        טורט קוקוס ושוקולד לפסח(צילום: אסנת לסטר)

         

        טורט קוקוס ושוקולד לפסח

        מתכון של אנה תם מקצרין.

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 26 ס"מ

         

        • 6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר
        • 1/4 כוס (40 גרם) קמח תפוחי אדמה
        • 100 גרם (1 כוס) קוקוס טחון
        • 100 גרם שוקולד מריר מגורר
        • חמאה או מרגרינה לשימון התבנית

         

        אופן ההכנה
        1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית.
        2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה 1/4 כוס מהסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
        3. מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
        4. מוסיפים לקציפת החלמונים את קמח תפוחי האדמה, השוקולד המגורר והקוקוס ומערבלים כמה שניות, עד להטמעה אחידה.
        5. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים.
        6. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)