
חלת בטטה עם תימין (צילום: אולגה טוכשר)
מרכיבים
1 חלה גדולה
- 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 25 גרם שמרים טריים או 1 1/2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים
- 3 כפות (45 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית או שמן צמחי
- 2 כפות עלי תימין
- 3 1/2 כוסות 1 + כף (500 גרם) קמח
- 1 כף שטוחה מלח
- לציפוי: ביצה, שומשום לבן ושחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים את קוביות הבטטה בשכבה אחת בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד ריכוך. מוציאים.
- נוטלים 150 גרם (כ-3/4 כוס) מקוביות הבטטה האפויות ומועכים למחית חלקה במעבד מזון או בעזרת מזלג. את היתרה שומרים בצד.
- מניחים בקערת המיקסר את השמרים המפוררים, המים והסוכר וטורפים היטב במטרפה ידנית. מניחים לדקה-שתיים.
- מוסיפים לקערה את הביצה, השמן, עלי התימין ומחית הבטטה. מערבבים שוב בעזרת המטרפה.
- מוסיפים לקערה את הקמח, מתקינים את וו הלישה ולשים כ-7 דקות, עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים את המלח וקוביות הבטטה ולשים עוד דקה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון. מתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-2, 3, או 4 חלקים שווים (בהתאם לצורת קליעת החלה שאתם מעדיפים) ויוצרים מכל אחד מהם כדור. מכסים ומניחים למשך כ-10 דקות.
- יוצרים מכדורי הבצק רצועות ארוכות ושוות בגודלן וקולעים מהן חלה. מעבירים את החלה לתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 40-30 דקות.
- בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- הציפוי: טורפים את הביצה עם מעט מים ומברישים את חלת הבטטה. מפזרים את שני סוגי השומשום.
-
אופים כ-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מוציאים, מצננים ומגישים.
- עוד מתכונים מעולים של אולה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"
______________________________________________________
ויש גם מתכון לחלה מתוקה שתכינו שוב ושוב. לחצו על התמונה: