לראש השנה ולכל שבת:
חלה מתוקה שתכינו שוב ושוב

אסנת לסטר קיבלה מתכון לחלה המתוקה הכי יפה, הכי תפוחה והכי טעימה שהיא אי פעם הכינה - אז היא מעבירה אותו הלאה אליכם, שתתענגו עליו כל שבוע

אסנת לסטרפורסם: 29.09.16 23:22
חלה מתוקה עם דבש (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חלה מתוקה עם דבש (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

לקונדיטורית תמי רוברג ממסעדת רוברג בלבנים יש שיטות אפייה אחרות ומפתיעות. היא מוצאת איך לפשט את כל התהליכים ועדיין להגיע לתוצאות נהדרות.

 

מאחר שאני יודעת כי אצל תמי לא צריך להיות קונדיטור כדי לאפות את החלה האולטימטיבית, ביקשתי ממנה ללמד אותי להכין את החלה המתוקה הכי יפה, הכי תפוחה והכי חשוב - הכי טעימה. החלה שהכי מתאימה לראש השנה, אבל שכל אחד ירצה להכין אותה כל שבוע לשבת.

 

אחרי שתכינו את החלה של תמי לא תכינו יותר אף חלה אחרת.

 

שהשנה תהיה מושלמת כמוה. החלה המתוקה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    שהשנה תהיה מושלמת כמוה. החלה המתוקה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    חלה מתוקה עם דבש

    מתכון של הקונדיטורית תמי רוברג מלבנים.

     

    מרכיבים

    3 חלות בינוניות

     

    לבצק
    • 1 ק"ג קמח
    • 50 גרם מרגרינה או חמאה רכה
    • 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) שמן
    • 50 גרם (1/2 2 כפות) דבש
    • 2 ביצים
    • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
    • 20 גרם (1 כף) מלח
    • אפשרות: 1/4 כפית קינמון טחון
    • אפשרות: 1 כפית תמצית וניל
    • 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
    • 360 מ"ל (1/2 1 כוסות) מים

     

    לציפוי
    • 1 ביצה, טרופה עם 2-1 כפות מים
    • שומשום, פרג, סוכר גבישי או שקדים פרוסים

     

    לסירופ
    • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) ברנדי

     

    אופן ההכנה

     

    הבצק
    1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט השמרים ומחצית מכמות המים.
    2. לשים את הבצק במהירות נמוכה, עד שנוצרים פירורים.
    3. מוסיפים לקערה את השמרים ויתרת המים ולשים במהירות נמוכה 8 דקות נוספות (אם לשים בידיים, יש לעבד את הבצק 12-10 דקות).
    4. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד (אין צורך בקימוח או שימון הבצק) ומתפיחים 20 דקות.
    5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה. מושכים את אחד הצדדים של הבצק, מקפלים אותו ומניחים על גוש הבצק. חשוב לא להדק, אלא רק להניח. חוזרים על הפעולה עם שלושת הצדדים האחרים. מחזירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות.
    6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, וחוזרים על פעולת המשיכה והקיפול. מחזירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות נוספות (אל תוותרו על ההתפחה והקיפולים, הקפדה עליהם תבטיח לכם חלה יפה ותפוחה).

     

    עיצוב החלות
    1. מחלקים את הבצק ל-9 כדורים שווים בגודלם (אם רוצים לקבל שלוש חלות זהות ויפות, כדאי להשתמש במשקל. כך כל החלקים יקבלו את אותו זמן האפייה והחלות יהיו באותו גודל).
    2. מרדדים את אחד הכדורים למלבן באורך של כ-30 ס"מ ומגלגלים אותו לגליל. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
    3. קולעים כל 3 גלילים לחלה, ומניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים את התבנית עם החלות לתוך שקית ניילון גדולה מאוד (כמו שקיות לפח), פתוחה ומליאה באוויר. קושרים את פתח השקית, כדי שהאוויר לא יברח והיא לא תצנח על החלות. מתפיחים 60-40 דקות.
    4. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
    5. כ-2 דקות לפני סיום התפיחה, מניחים בתנור כלי חסין חום עם מים.

     

    הציפוי והאפייה
    1. מוציאים את התבנית מתוך שקית הניילון (נזהרים שהשקית לא תיגע בבצק). מברישים את החלות המתוקות בביצה ומפזרים את השומשום (אם פוחדים לפגוע בתפיחה, אפשר לצפות את החלות אחרי 20 דקות תפיחה בלבד ואז להחזיר להתפחה).
    2. אופים את החלות המתוקות 10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 35 דקות נוספות.
    3. לקראת סוף האפייה מכינים את הסירופ: שמים את הדבש והמים בסיר קטן ומרתיחים כ-30 שניות. מורידים מהאש, מוסיפים את הברנדי ומערבבים.
    4. מברישים את החלות המתוקות בסירופ החם מיד כשהן יוצאות מהתנור.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)