כששוּמָר פוגש בשר: מנות
עיקריות עם הירק שבעונה

נצלו את השומרים היפים שמחכים לכם בשווקים ושלבו אותם בתבשילי קדרה נהדרים - עם אסדו, ירקות שורש ויין, או עם קציצות ואפונה

אסנת לסטרפורסם: 02.03.17 08:18
תבשיל קציצות עם שומר ואפונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תבשיל קציצות עם שומר ואפונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

תבשיל קציצות עם שומר ואפונה

מתכון של סימה אוחנה מקרית מוצקין.

 

מרכיבים

כ-5 מנות

 

לקציצות

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני, מגורר
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

 

לתבשיל

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 שומרים, חתוכים לרבעים
  • 1 כוס אפונה קפואה

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: לשים היטב יחד את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים מהתערובת כדורים קצת יותר מפלאפל ומשטחים אותם מעט.
  2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.
  3. התבשיל: מחממים שמן בסיר שיוכל להכין את הקציצות והירקות, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב כ-20 שניות.
  4. מוסיפים את התבלינים ו-1 עד 1.5 כוסות מים. מוסיפים גם את השומר, האפונה והקציצות.
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית, עד שהנוזלים מסמיכים.

 

תבשיל קדרה של אסדו, שומר, ירקות שורש ויין (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    תבשיל קדרה של אסדו, שומר, ירקות שורש ויין(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    תבשיל קדרה של אסדו, שומר, ירקות שורש ויין

    מתכון של זהבה חמוס מטבריה.

     

    מרכיבים

    כ-5 מנות

     

    • 1 ק"ג בשר אסדו חתוך לנתחים
    • 3 שומרים, חתוכים לרבעים (אפשר לאורכם)
    • 2 גזרים, קלופים וחתוכים ל-3
    • 1 ראש שום שלם
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • 1 כוס יין אדום יבש
    • 1/2 כוס מים
    • 1/4 כוס שמן זית

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    2. שמים את נתחי הבשר בתבנית ומניחים מסביבם את השומר, הגזר וראש השום ומתבלים במלח ובפלפל.
    3. יוצקים לסיר את היין והמים. הנוזלים צריכים להגיע עד לכ-2/3 מגובה המרכיבים שבסיר – אם יש צורך, מוסיפים יין ומים.
    4. מוסיפים את שמן הזית.
    5. מכסים את התבנית במכסה או ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות.
    6. מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כשעה וחצי, עד שהבשר רך.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

    _________________________________________________________________________

     

    מעדיפים את השומר בתוספת? לחצו על התמונה לשלושה מתכונים מעולים

     

      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)