שוּמָר שבת: מתכונים לסוף
השבוע עם הירק שעכשיו בעונה

אסנת לסטר לא יכלה להתעלם מהשומרים היפים שעל המדפים, אז היא מילאה אותם בתפוחי אדמה וגבינה, צלתה בתנור עם בטטות ואפתה בלימון ועראק

אסנת לסטרפורסם: 24.02.17 12:15
כפות שומר במילוי תפוחי אדמה, בטטות וגבינות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
כפות שומר במילוי תפוחי אדמה, בטטות וגבינות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

כפות שומר במילוי תפוחי אדמה, בטטות וגבינות

מתכון של שף עמי ברעם.

 

מרכיבים

6 מנות גדולות או 12 קטנות

 

  • 2 שומרים בינוניים, עם הגבעולים
  • 1 כף מלח

 

למלית
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • 200 גרם גבינה פיקנטית (רוקפור, פרמזן, קשקבל וכדומה), מגוררת
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות + 1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה
  1. מבשלים את השומרים 4-3 דקות במים רותחים. מוציאים מהסיר עם כף מחוררת וממשיכים להרתיח את המים.
  2. חותכים את הבסיס של כל שומר ומפרידים כמה עלים שמצליחים, יחד עם הגבעולים. מחזירים את השומרים לסיר לדקה נוספת, מוציאים ומפרקים שוב כמה עלים שאפשר. חוזרים על הפעולה עד שהשומרים מפורקים לגמרי.
  3. מוסיפים למים הרותחים שבסיר מלח ומבשלים את עלי השומר כ-7 דקות, עד שהם רכים אך עדיין מעט פריכים. מסננים.
  4. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות גדולות. מאדים 40-30 דקות, עד שהם מתרככים.
  5. מועכים למחית את תפוחי האדמה והבטטה. מוסיפים למחית החמה את הגבינה, המלח ו-3 כפות שמן זית ומערבבים.
  6. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  7. ממלאים את כפות השומר במלית (אפשר למלא רק את הכפות הגדולות או רק את הקטנות, לפי גודל המנות שרוצים). שמים בתבנית ומזלפים 1/4 כוס שמן זית.
  8. אופים 12-10 דקות, עד שכפות השומר הממולאות משחימות.

 

  • רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן

 

שומר ובטטות בשמן זית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    שומר ובטטות בשמן זית(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    שומר ובטטות בשמן זית

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 3 שומרים, חתוכים לרבעים
    • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לשמונה פלחים
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1 כף מלח גס
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
    2. מסדרים את השומר והבטטות בתבנית. מזלפים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
    3. אופים 30-20 דקות, עד שהירקות רכים.

     

    שומר צלוי בלימון, עראק ושמן זית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      שומר צלוי בלימון, עראק ושמן זית(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      שומר צלוי בלימון, עראק ושמן זית

      מתכון של מיכל וקסמן מהבלוג "בואו לאכול".

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 3 שומרים
      • 1 פלפל אדום חריף, פרוס דק
      • 2-1 שיני שום, פרוסות דק
      • קליפה מגוררת מלימון אחד
      • מיץ מלימון אחד
      • 4-3 כפות עראק או אוזו
      • 1 כפית מלח גס
      • 1/4 כוס שמן זית

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
      2. חוצים השומרים לאורכם. מניחים אותם בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מטה.
      3. מפזרים על השומר את הפלפל החריף, השום וקליפת הלימון המגוררת. יוצקים את מיץ הלימון והעראק (או האוזו) ומתבלים במלח. לבסוף מזלפים את שמן הזית.
      4. אופים כ-30 דקות בחלקו התחתון של התנור. מעלים את התבנית למרכז התנור ואופים 12-10 דקות נוספות.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)