צילום: שי יחזקאל

כתום, ירוק ולבן: שלושה מרקים צבעוניים מלאי בריאות וטעם

באיזה צבע וטעם תרצו את המרק המשביע והמחמם שלכם היום? מרק עדשים כתומות וגזר בסגנון מרוקאי, מרק ארטישוק ירושלמי לבן או מרק ירוק של קייל ואפונת גינה

ארטישוק ירושלמי, אפונת גינה וקייל ומרק עדשים כתומות וגזר (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
ארטישוק ירושלמי, אפונת גינה וקייל ומרק עדשים כתומות וגזר (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
לא בטוח שיהיה עוד שבוע חורפי כזה השנה, אז נצלו את הגשם והקור ובחרו מרק אחד בצבע ובטעם שמתחשקים לכם:

 

עוד מרקים? בבקשה:

 

 

מרק עדשים כתומות וגזר בסגנון מרוקאי

מרק כתום (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    מרק כתום(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים ל-4 מנות:
    • ½1 כוסות עדשים כתומות
    • 1 בצל קצוץ
    • 1 גבעול סלרי חתוך גס
    • 8 שיני שום חצויות
    • 2 כפות שמן זית
    • כ־6 כוסות ציר ירקות או מים
    • 10־8 גזרים חתוכים גס
    • 1 כפית כורכום טרי, מגורר
    • מלח, לפי הטעם
    • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את העדשים הכתומות כ־1/2 שעה בקערה עם הרבה מים.

    2. מאדים בסיר גדול את הבצל, הסלרי והשום בשמן הזית.

    3. מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים בציר הירקות או במים כך שהנוזלים יהיו כ־5 ס"מ מעל גובה העדשים ומביאים לרתיחה.

    4. מוסיפים את הגזרים ומבשלים כ־1/2 שעה עד שהעדשים והגזרים מבושלים היטב.

    5. טוחנים את המרק בבלנדר מוט ידני למחית חלקה ומתבלים בכורכום ובמלח. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 455 קלוריות, 32 גרם פחמימות, 19 גרם חלבון, 20 גרם שומן

     

    מרק ארטישוק ירושלמי

     

    מרק לבן (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      מרק לבן(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      המרכיבים ל-6 מנות:

      • 15 ארטישוקים ירושלמיים
      • 1 תפוח אדמה בינוני
      • 1 כפית (15 גרם) חמאה
      • 1 בצל בינוני, קצוץ
      • 1 כרשה פרוסה
      • 2 שיני שום קלופות
      • כ־6 כוסות ציר ירקות או מים
      • 1/3 כוס שמנת לבישול 15%
      • מלח, לפי הטעם

       

      אופן ההכנה:

      1. קולפים את הארטישוקים הירושלמיים וחותכים גס את תפוח האדמה.

      2. ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל והכרשה על להבה בינונית כ־5 דקות עד לריכוך.

      3. מוסיפים לסיר את השום, הארטישוקים הירושלמיים ותפוחי האדמה ומכסים בציר הירקות או במים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים על להבה נמוכה כ־15־25 דקות עד לריכוך הירקות.

      4. טוחנים את המרק למחית חלקה, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומתבלים במלח. מגישים חם.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 199 קלוריות, 36 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 4 גרם שומן

       

      מרק קייל ואפונת גינה

      מרק ירוק (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        מרק ירוק(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
         

         

        המרכיבים ל-6 מנות:
        • 500 גרם אפונת גינה קפואה
        • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
        • 3 כפות שמן זית
        • 5 שיני שום קלופות ופרוסות
        • כ־6 כוסות ציר ירקות או מים
        • 1/3 כוס שמנת לבישול 15%
        • מלח, לפי הטעם
        • 1 צרור קייל קצוץ דק

         

        אופן ההכנה:

        1. מאדים את הבצל בסיר ב־2 כפות שמן הזית. מוסיפים את השום, מכסים בציר הירקות או במים ובשמנת ומביאים לרתיחה.

        2. מוסיפים לסיר את האפונה ומבשלים על סף רתיחה 5־2 דקות עד שהאפונה מבושלת אך לא איבדה את הצבע הירוק. טוחנים את המרק וממליחים.

        3. מקפיצים במחבת נפרדת את הקייל ב־2 כפות שמן זית.

        4. יוצקים את המרק לקערות אישיות, מפזרים מעט קייל קצוץ על כל קערה ומקשטים בכפית קרם פרש.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 173 קלוריות, 11 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 10 גרם שומן

         

        מתכונים: שף יובל מטלון, "בישולים" - בית הספר הגבוה לקולינריה ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד