
1. הגדירו מטרה, אבל התמקדו בדרך
"ספורט או שמירה על אורח חיים בריא הם לא מטרה - הם אמצעי למשהו רחב וגדול יותר, כמו למשל להיראות טוב או להרגיש טוב יותר לגבי עצמך או אפילו ללמוד להשיג יעדים. קחו למשל מרתוניסט – מה הוא עושה בבוקר שאחרי המרתון? מה ייתן לו דרייב לקום ולהמשיך להתאמן אם המטרה היחידה שלו הייתה לסיים את המירוץ? אם אתה מסיים מרתון זה לא כי באותו היום היית טוב, אלא כי לאורך כל הדרך ידעת לדבוק בתוכנית אימונים ולעשות ויתורים. הדרך היא מה שחשוב. כשהייתי בנפאל, עשיתי טרק של 21 יום והיו איתי אנשים שבסוף הטרק אמרו שהם לא ראו את הנוף, מרוב שהם היו חדורי מטרה.
2. אל תיצמדו למודל גוף לא מציאותי
"אף אחד לא מרוצה מאיך שהוא נראה והמודלים שאנחנו מציבים לעצמנו לא קיימים במציאות. היום כל תמונה שעולה לרשת עוברת עריכה ופילטרים ואין מישהו שבאמת נראה כמו התמונות שלו, מושלמות ככל שיהיו.
"אתם יכולים להחליט שהמטרה שלכם היא להיראות טוב יותר - אבל טוב יותר ביחס לעצמכם, לא בהשוואה למודל לא מציאותי. המטרות יכולות להיות קשורות גם להישגים של הגוף, ולא בהכרח למראה. למשל להצליח לעשות מתח, להצליח להתאמן שלוש פעמים בשבוע וכן הלאה. המטרה שלכם לא יכולה להיות 'להיות חטוב' כי זה פשוט קונספט שלא קיים. גם אם תהיו הכי חטובים בעולם לפי ההגדרה החברתית - עדיין לא תיראו כמו תמונה".

3. קחו מאמן שמכיר את המגבלות שלו
"שוק הכושר מוצף במאמנים. מדי חודש יוצאים אליו מאות מאמנים חדשים. היום יש גם המון מאמנים הם כוכבי אינסטגרם עם כמה עשרות אלפי עוקבים – זה לא הופך אותם למושלמים וליודעי כל. למעשה, אין דבר כזה, מאמן כושר שיודע הכל, שמבין גם בתזונה וגם יכול לעזור לכם לטפל באכילה הרגשית שלכם ולהיות הפסיכולוג שלכם.
"קחו מאמן שמתמחה במה שהוא עושה. אני מבין בתחומים שלי - קרוס פיט, אמנויות לחימה, יוגה ועוד, ואני לא מתיימר להעמיד פנים שאני מבין בהכל, למרות שאני מאמן כבר 25 שנה. כשמישהו מגיע אלי ואומר שהוא רוצה להתאמן למרתון, אני מפנה אותו למאמן אחר, שהוא מומחה לתחום.
"אם אתם מגיעים למאמן שאומר שהוא גם יבנה לכם תפריט תזונה וגם יעשה לכם שיחות טיפוליות – תברחו משם. מאמן טוב יודע להכיר גם במגבלות שלו ורוצה שתהיו בידיים הכי טובות שאפשר".
4. הכינו את הסביבה שלכם לשינוי
"אימנתי בארבע עונות של 'לרדת בגדול' והזוכים שהכי הצליחו לשמור על התוצאות גם שנים אחרי, היו אלה שהשתתפו בעונת
הזוגות. כשעושים את השינוי הזה יחד עם עוד מישהו – וזה לא חייב להיות בן זוג, זה יכול להיות חבר טוב או אח – יש לכם יותר סיכוי להצליח. כך יש כל הזמן מישהו מהצד השני שידרבן אתכם להצליח ולהתמיד, כי זה גם האינטרס שלו ולהפך, אתם תעשו עבורו את אותו הדבר.
"ואם אין לכם פרטנר כזה, דאגו לפחות שהסביבה שלכם תדבר באותה השפה. תגידו בקול רם: 'אמא, אבא, אני עכשיו עושה תהליך' ותסבירו בדיוק מה אתם צריכים מהם ועל מה אתם מוותרים. אל תהיו לבד בתוך זה".
5. תבינו שאין לכם ברירה
"תירוצים יש בלי סוף. 'אין לי תקציב למאמן אישי' – סבבה, לרוב האנשים אין. אז לכו לחדר הכושר ובאמת תשתמשו במתקנים והשירותים שהוא מציע לכם – חוגים, חדר כושר, פילטאיס מכשירים, בריכה. ישראלים נרשמים לחדר כושר ולא משתמשים בו, פשוט אין לנו משמעת. זו הסיבה לכך שאנחנו פחות טובים בספורט.
"ולא, עייפות היא לא תירוץ. כשיש לך ילד והוא בוכה בלילה ואת מבינה שאת צריכה לקום אליו בפעם השישית, את תקומי, נכון? כי אין ברירה. אז גם בספורט, אין לכם ברירה. אתם צריכים לעשות ספורט. בשבילכם, בשביל להרגיש טוב יותר, בשביל להיות חזקים יותר, בשביל לאהוב את עצמכם יותר ולהרגיש ששום דבר לא יכול לעמוד בדרך שלכם".