צילום: שי יחזקאל

מרק מינסטרונה עשיר ומשביע
שיחמם לכם את החורף

רק מרק, אבל עם שעועית לבנה, ירקות, צרורות עלים ועגבניות, וכמובן גם פסטה קונכיות. קחו מתכון מצולם למרק חורפי מצוין. מסתבר שזה אפילו מרזה

מרק מינסטרונה עשיר ומשביע
צילום: שרית גופן, סגנון והכנה: ענת לבל, עריכה: אורי סתו

אם יש יתרון קולינרי אחד לחורף, זה מרקים מנחמים, משביעים ובריאים שאפילו יכולים לתרום לתהליך ההרזיה. מחקר אמריקאי בדק השפעה של אכילת מרק למול ארוחה מוצקה, שמכילה את אותה כמות קלוריות ואותו הרכב מזון בדיוק. במחקר נמצא כי אכילת מרק גורמת לתחושת שובע לאורך זמן ארוך יותר מאשר לאחר ארוחה מוצקה ואף לצריכה קלורית נמוכה יותר בהמשך היום.

 

עוד מתכוני חורף:

 

המרכיבים:

1 כוס שעועית לבנה, יבשה (לפני השריה)

3 עלי דפנה

8 שיני שום קצוצות דק

כ־6 כוסות ציר ירקות או מים

1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות

2 בצלים בינוניים, קצוצים

1 כרשה פרוסה לטבעות

2 גזרים בינוניים, חתוכים קטן

1 גבעול סלרי פרוס לרצועות

2 קישואים חתוכים לקוביות

3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות

1 שימורי עגבניות חתוכות באיכות טובה

1/2 כוס פסטה קצרה

1/2 צרור עלי בזיליקום טריים או מנגולד

מלח, לפי הטעם

3 כפות שמן זית

1 כף גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

1. משרים את השעועית במים למשך הלילה. מסננים את השעועית ומעבירים לסיר. מוסיפים את עלי הדפנה והשום, מכסים בציר הירקות או במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25־35 דקות על סף רתיחה.

2. מוסיפים לסיר את כל הירקות ואת שימורי העגבניות ומבשלים 10־5 דקות נוספות על סף רתיחה.

3. מוסיפים את הפסטה ואת עלי הבזיליקום, מתבלים במלח ומבשלים על סף רתיחה 7־5 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה והירקות מבושלים.

4. מעבירים לקערות הגשה, מזליפים את שמן הזית, מפזרים פרמזן ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה

319 קלוריות,41 גרם פחמימות, 13 גרם חלבון, 8 גרם שומן.

  

  • שף אורח: יובל מטלון ,"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה"
  • ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד