הפרח בטיגוני: סופגניות רומניות
בצורת פרחים מבצק ללא שמרים

הן אמנם מרשימות, אבל ההכנה של הסופגניות היפהפיות האלה היא ממש משחק ילדים – הסוד הוא באופן שבו חותכים את הבצק

אסנת לסטרפורסם: 29.12.16 10:34
טעם שזוכרים הרבה שנים. סופגניות בצורת פרחים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
טעם שזוכרים הרבה שנים. סופגניות בצורת פרחים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
את המתכון לסופגניות המיוחדות האלה קיבלתי מפולינה סקאג'י מחדרה.

 

פולינה גדלה בעיר צ'רנוביץ, שנמצאת כיום באוקראינה אך היתה שייכת לרומניה עד לשנת 1940 – ולכן חיו בה רומנים רבים. כשהיתה בכיתה ה' לימדה המורה את כל התלמידים להכין סופגניות בצורת פרח, ומאז היא זוכרת את הצורה והטעם המיוחדים. לסופגניות קוראים, אגב, מינצ'ונלה – כלומר, שקרניות.

 

לפני כמה שנים ביקרה פולינה ברומניה ואכלה באחד הכפרים ארוחת ערב טיפוסית. בסוף הערב הגישה בעלת הבית סופגניות שלא דמו בצורתן לסופגניות הפרחים, אבל היו זהות להן בטעמן – ופולינה הבינה שמדובר באותו מאכל מילדותה. היא ביקשה מהאישה את המתכון, וכשחזרה לארץ התחילה להכין שוב את הסופגניות שזכרה מהשיעור בבית הספר היסודי.

 

מרכיבים

כ-15 סופגניות

 

לסופגניות

  • 3 חלמונים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף גדושה שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 2 כפות קוניאק או רום
  • קורט מלח
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח

 

בנוסף

  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה

1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הפרחים, למעט הקמח, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

2. מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך לישה במהירות נמוכה, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

 

 (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ.

     

     (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

      4. קורצים מהבצק עיגולים ב-3 גדלים שונים בעזרת בעזרת 3 כוסות או חותכנים. חשוב שמספר העיגולים בכל גודל יהיה זהה.

       

       (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

        5. עורמים את העיגולים בשלשות, שבכל אחת מהן העיגול הגדול הוא התחתון, מעליו הבינוני ולבסוף הקטן.

        6. לוחצים עם האצבע במרכז כל שלשת עיגולים וחותכים אותה ל-4 פרוסות, כמו עוגה, אך רק כמעט עד המרכז – כך ש-4 הפרוסות יישארו מחוברות באמצע.

         

         (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

          7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את הפרחים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. ה"עלים" של הפרחים ייפתחו בזמן הטיגון.

           

           (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

            8. מעבירים את הפרחים לצלחת וזורים עליהם אבקת סוכר.

             

            • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

             

            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            עוד רעיון מהיר לחנוכה: סופגניות ביס טוניסאיות ללא שמרים בסירופ לימוני. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

             

              (צילום: מירב גביש)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

            וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

            בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

            כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

            עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

            (צילום: אסף אמברם)