צילום: אמיר יהל

עד 600 קלוריות: עגבניות ממולאות, שקשוקת בשר, סלט פסטה ודג בנייר

הממולא שממלא בלי להשמין ועוד שלוש מנות של כוהנת הבישול שי־לי ליפא, שיעזרו לכם לשמור על הגזרה ולצלוח את החורף (וגם את תוספת הסופגניות) בשלום

עד 600 קלוריות לארוחה. מתכונים של שי-לי ליפא: מחברת ספרי בישול ומגישת התוכנית "סופר שי־לי"

עגבניות במילוי גריסי פנינה, פטריות ועשבי תיבול

 

עגבניות במילוי גריסי פנינה, פטריות ועשבי תיבול (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
    עגבניות במילוי גריסי פנינה, פטריות ועשבי תיבול(צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים ל־9 ממולאים:

    3/4 כוס גריסי פנינה שטופות ומסוננות היטב

    3 כפות שמן זית

    1 בצל בינוני, קצוץ דק

    8 פטריות שמפיניון קצוצות גס

    9 עגבניות גדולות

    1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום ועירית) קצוצים דק

    מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. הגריסים: מעבירים את הגריסים לסיר בינוני, מכסים במים בגובה 5 ס"מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ־25 דקות עד

    דרגת אל־דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.

    2. המילוי: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, מוסיפים בצל ומאדים תוך כדי בחישה, עד שהבצל רך. מוסיפים פטריות, מגבירים את הלהבה ומטגנים כ־4 דקות תוך כדי בחישה, עד להזהבה קלה, ומצננים מעט.

    3. מסירים את ראשי העגבניות ומרוקנים את העגבניות מתוכן. קוצצים את תוכן העגבניות ומעבירים מחצית ממנו לקערה עם הגריסים. מוסיפים לקערה גם את הבצל והפטריות המטוגנים ואת עשבי התיבול, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

    4. מחממים את התנור ל־200 מעלות.

    5. הרוטב: מניחים בתבנית את שאר העגבניות הקצוצות, מוסיפים 1 כף שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

    6. ממלאים כל עגבנייה במילוי, מכסים בראש העגבנייה ומניחים את העגבניות הממולאות בתבנית, מעל הרוטב.

    7. אופים בתנור החם כ־25 דקות, עד שהממולאים זהובים.

     

    ערכים תזונתיים למנה (3 ממולאים): 429 קלוריות, 49 גרם פחמימות, 11 גרם חלבון, 17 גרם שומן

     

    סלמון מאודה בנייר אפייה עם תרד, זוקיני ובצל סגול

    סלמון מאודה עם תרד וזוקיני (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
      סלמון מאודה עם תרד וזוקיני(צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      המרכיבים ל-4 מנות:

      4 פילטים של סלמון במשקל 200 גרם כל אחד (עם העור)

      1/2 1 כוסות עלי תרד טריים

      2 זוקיני בינוניים, חתוכים לעיגולים בעובי 3 מ"מ

      1/2 בצל סגול, חתוך בעובי 3 מ"מ

      מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

      4 גבעולי תימין

      3 כפות מיץ לימון

      2 כפות שמן זית

      2 כפות יין לבן יבש

      2 שיני שום קצוצות דק

       

      אופן ההכנה:

      1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ־30 דקות לפני ההכנה ומחממים את התנור ל־200 מעלות.

      2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. משהים כ־5 דקות למיזוג טעמים.

      3. פורסים 4 ניירות אפייה. על כל אחד מהם מניחים חופן עלי תרד, מסדרים את עיגולי הזוקיני ופרוסות הבצל ומניחים מעליהם את הסלמון. יוצקים על כל פילה של דג 2 כפות רוטב, מתבלים במלח ובפלפל, מניחים מעל גבעול תימין וסוגרים לחבילה אטומה.

      4. אופים בתנור החם כ־15 דקות, עד שהדגים מוכנים.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 600 קלוריות, 6 גרם פחמימות, 44 גרם חלבון, 45 גרם שומן.

       

      שקשוקה בשר וגרגרי חומוס

      שקשוקה בשר וחומוס (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
        שקשוקה בשר וחומוס(צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
         

        המרכיבים ל-4 מנות:

        2 כפות שמן זית

        1 בצל בינוני, קצוץ גס

        1/2 כפית כמון

        350 גרם בשר בקר טחון טרי

        1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

        2 כוסות גרגרי חומוס מוקפאים, מבושלים

        מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

        4 ביצים

         

        אופן ההכנה:

        1. מחממים במחבת גדולה שמן זית, בצל וכמון ומאדים כ־5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך.

        2. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת גרגרי החומוס, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ־10 דקות ללא כיסוי, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שגרגרי החומוס רכים. טועמים ומתקנים תיבול.

        3. יוצרים 4 גומות קטנות ברוטב, שוברים את הביצים אחת־אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5־3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 590 קלוריות, 3 גרם פחמימות, 32 גרם חלבון, 34 גרם שומן.

         

        סלט פסטה, עגבניות, גבינה בולגרית, זיתים וצלפים

        סט פסטה עם עגבניות צלויות ובולגרית (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
          סט פסטה עם עגבניות צלויות ובולגרית(צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

           

          המרכיבים ל-6 מנות:

          1 סלסילה קטנה (500 גרם) עגבניות שרי, חצויות

          2 כפות שמן זית

          מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

          500 גרם פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)

          1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית 5%, מפוררת גס

          16 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

          2 כפות צלפים

          1/3 כוס עירית קצוצה דק

           לרוטב:

          2 כפות שמן זית

          2 כפות חומץ בן יין לבן

          2 כפות מיץ לימון

          2 שיני שום כתושות

          1 כפית חרדל דיז'ון חלק

          מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

           

          אופן ההכנה:

          1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

          2. מניחים מחצית מהעגבניות בתבנית, כשחלקן החתוך כלפי מעלה, יוצקים 1 כף שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים 30־25 דקות, עד שהעגבניות רכות ומעט זהובות.

          3. מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה, מבשלים עד דרגת אל־דנטה ומסננים היטב. יוצקים 1 כף שמן זית ומערבבים כדי שהפסטה לא תידבק. מצננים.

          4. מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים את העגבניות הצלויות עם נוזלי הצלייה, את העגבניות הטריות, הגבינה, הזיתים, הצלפים והעירית.

          5. מערבבים היטב את חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

            

          ערכים תזונתיים למנה: 473 קלוריות, 66 גרם פחמימות, 14 גרם חלבון, 16 גרם שומן

           

          • ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד