הבתים היפים של אנשי האופנה: בבית המרווח של יעל ודש

כמי שמנהלת עם אמה את רשת הבוטיקים סיליז, קניינית האופנה בחרה במשפחתיות כערך עליון גם בביתה במערב רמת השרון, שעוצב עם חפצים ייחודיים מרחבי העולם

איתי יעקב

|

20.10.16 | 15:52

"ידעתי מה אני רוצה ומה אני צריכה מהבית". יעל ודש בחדר האמבטיה (צילום: איתי סיקולסקי)
"ידעתי מה אני רוצה ומה אני צריכה מהבית". יעל ודש בחדר האמבטיה (צילום: איתי סיקולסקי)
"אחד הדברים החשובים בעיצוב הבית, היה שמכל פינה אפשר יהיה לראות את כולם" (צילום: איתי סיקולסקי)
"אחד הדברים החשובים בעיצוב הבית, היה שמכל פינה אפשר יהיה לראות את כולם" (צילום: איתי סיקולסקי)
בקומה העליונה: חדרי השינה של כל בני המשפחה (צילום: איתי סיקולסקי)
בקומה העליונה: חדרי השינה של כל בני המשפחה (צילום: איתי סיקולסקי)
"אני אוהבת לבשל ויצרתי לעצמי מטבח נגיש ומזמין" (צילום: איתי סיקולסקי)
"אני אוהבת לבשל ויצרתי לעצמי מטבח נגיש ומזמין" (צילום: איתי סיקולסקי)
"זה בית בינלאומי" (צילום: איתי סיקולסקי)
"זה בית בינלאומי" (צילום: איתי סיקולסקי)
"אנחנו בית שמאוד אוהב לארח והיה חשוב שתהיה פינת אוכל מרווחת" (צילום: איתי סיקולסקי)
"אנחנו בית שמאוד אוהב לארח והיה חשוב שתהיה פינת אוכל מרווחת" (צילום: איתי סיקולסקי)
הבית: 400 מ"ר בנויים על שטח של 550 מ"ר. שלושה מפלסים עם ארבעה חדרי שינה (צילום: איתי סיקולסקי)
הבית: 400 מ"ר בנויים על שטח של 550 מ"ר. שלושה מפלסים עם ארבעה חדרי שינה (צילום: איתי סיקולסקי)

הקלישאה גורסת כי ככל שגרים קרוב יותר לים, מבקרים בו פחות. ביתה של קניינית האופנה יעל ודש אומנם לא סמוך אל הים, אך גם בו יצרו הרגלי היומיום שגרה שמפספסת לפעמים את הנאות הטבע. בביקורנו בבית במערב רמת השרון, גילינו במקרה כי דלת הכניסה הפונה לכיוון מערב יכולה לייצר מעין מסדרון רוח הממלא את הבית בבריזה. "ארבע שנים אני גרה בבית הזה, ולא ידעתי כמה אוויר יכול להיכנס לכאן", אמרה ודש בזמן שנאבקה עם המזגן כדי לקרר אותנו בחום המהביל של אחר צהריים לח בחודש ספטמבר. כך שלפעמים אורח לרגע, יכול לשנות הרגלי צריכה של שנים.

 

עוד בערוץ האופנה

 

הרוח המנשבת שנכנסה אל הבית התפזרה בחלל המרכזי ורחב הידיים בקומת הכניסה, הכולל חדר עבודה, שירותי אורחים, סלון אינטימי עם עבודות אמנות שקיבלה במתנה מאמה, פינת אוכל גדולה, פינת הסבה המעוצבת בסגנון נאוטיקה, ומטבח גדול ומחבק עם כיסאות בר גבוהים. פתח קטן בדלת הזכוכית מעיד על נוכחות של דיירים ההולכים על ארבע, שיוצאים לחצר הגדולה שמאחורי הבית. שם אפשר לשקוע בתוך ערסל מפנק ולהשקיף על הבית כולו ועל דייריו המתגוררים בקומה העליונה.

 

"היה לי חשוב שהבית יהיה פרקטי: פתרונות אחסון, מזווה גדול במטבח, תאורה חיצונית, חלונות גדולים המכניסים את הבית אל החצר ולהפך" (צילום: איתי סיקולסקי)
    "היה לי חשוב שהבית יהיה פרקטי: פתרונות אחסון, מזווה גדול במטבח, תאורה חיצונית, חלונות גדולים המכניסים את הבית אל החצר ולהפך"(צילום: איתי סיקולסקי)

      

    "אחד הדברים החשובים בעיצוב הבית, היה שמכל פינה אפשר יהיה לראות את כולם", אומרת ודש, שמעדיפה משפחתיות על פני דיסקרטיות. את הזיקה המשפחתית ניתן למצוא לא רק באופן שבו עיצבה את הבית, אלא גם בתמונות המשפחתיות המונחות בסלון וחפצי הנוי שקיבלה במתנה מהוריה – המתגוררים באותו הרחוב, ומסייעים בשעת הצורך גם באיסוף הילדים מבית הספר והגנים. החיבור המשפחתי מלווה אותה גם בשעות העבודה – אז היא מנהלת עם אמה סימה ודש את רשת הבוטיקים סיליז, כששתיהן אמונות על הקניינות מתוך שורה ארוכה של מותגים בינלאומיים.

     

    "יש לנו חדר ארונות, אבל החלק שלי קטן בהשוואה לחלק של בן זוגי, שהוא המתלבש המרכזי אצלנו בבית". יעל ודש (צילום: איתי סיקולסקי)
      "יש לנו חדר ארונות, אבל החלק שלי קטן בהשוואה לחלק של בן זוגי, שהוא המתלבש המרכזי אצלנו בבית". יעל ודש(צילום: איתי סיקולסקי)

       

      הנכס: 400 מ"ר בנויים על שטח של 550 מ"ר. שלושה מפלסים עם ארבעה חדרי שינה, כולל יחידת הורים המשקיפה אל הגינה מהקומה השנייה.

       

      השכונה: רחוב למרחב, מערב רמת השרון.

       

      הדיירים: יעל ודש, 34, מבעלות רשת הבוטיקים סיליז; בן זוגה (המבקש לשמור על פרטיותו); ושלושת ילדיהם: ברק, 8.5; יאיר, 6; ואיילה, תכף בת שלוש. בבית מתגוררים גם שני חתולים: קיש, חתול ללא גיל, ומשמיש, חתולה בת 14.

       

      ותק בבית: ארבע שנים.

       

      "שרון ויזר היתה אחראית על האדריכלות, אני על עיצוב הפנים, תכנון המרחב ועיצוב הבית". חדרי הילדים (צילום: איתי סיקולסקי)
        "שרון ויזר היתה אחראית על האדריכלות, אני על עיצוב הפנים, תכנון המרחב ועיצוב הבית". חדרי הילדים(צילום: איתי סיקולסקי)

         

        מי עיצב את הבית? האדריכלית שרון ויזר יחד עם ודש. "שרון היתה אחראית על האדריכלות, אני על עיצוב הפנים, תכנון המרחב ועיצוב הבית".

         

        איך זה לעבוד עם מעצב נוסף על המרחב האישי והפרטי? "שרון היא אדריכלית שלא כופה עליך את הרעיונות שלה. היא מקשיבה ללקוח ומתאימה את הדירה לצרכיו".

         

        כיצד הוגדרו תחומי ההחלטה המשותפת על עיצוב הדירה? "ידעתי מה אני רוצה ומה אני צריכה מהבית, כמו כמות חדרי השינה, מטבח גדול, פינת אוכל מרווחת, חצר שהיא חלק מהבית, ושחדרי השינה של הילדים יהיו באותה הקומה עם ההורים".

         

        הקפדה על כל פינה. המטבח וחדר האמבטיה (צילום: איתי סיקולסקי)
          הקפדה על כל פינה. המטבח וחדר האמבטיה(צילום: איתי סיקולסקי)

           

          מה היה חשוב לך במיוחד בעיצוב הבית? "שמכל מקום בבית אוכל לראות את הילדים, כך שלא משנה היכן אני נמצאת – אני רואה אותם. כלומר, מהמטבח אני רואה אותם משחקים בחצר או בפינת הישיבה המשפחתית, ומהסלון אני יכולה לראות אותם במטבח. זה מאוד מקל על חיי היומיום בבית. בנוסף, היה לי חשוב שהבית יהיה פרקטי: פתרונות אחסון, מזווה גדול במטבח, תאורה חיצונית, חלונות גדולים המכניסים את הבית אל החצר ולהפך. אנחנו בית שמאוד אוהב לארח והיה חשוב שתהיה פינת אוכל מרווחת. כשמגיעים אורחים יש מקום לכולם".

           

          "אין לי הרבה בגדים, כי אני אוהבת להתחדש בכל עונה בבגדים שאנחנו מייבאות לבוטיק, ומעדיפה לשלב בין פריטים מאשר לפוצץ את הארון". קולקציית סתיו-חורף 2016-17 של סיליז (צילום: עדי אורני)
            "אין לי הרבה בגדים, כי אני אוהבת להתחדש בכל עונה בבגדים שאנחנו מייבאות לבוטיק, ומעדיפה לשלב בין פריטים מאשר לפוצץ את הארון". קולקציית סתיו-חורף 2016-17 של סיליז(צילום: עדי אורני)

             

            האם יש קשר בין סגנון קניינות האופנה שלך לסגנון העיצוב של הבית? "זה בית אקלקטי בסגנון אחיד המורכב מאוספים מגוונים ממקומות שאני מבקרת בהם, בדומה לקולקציות שאנחנו בונות מדי עונה מתוך 14-10 מעצבים ובתי אופנה שונים. כמעט כל הפריטים והחפצים בבית הם משיטוטים בחו"ל. למשל, לא מזמן ביקרתי בתערוכת אופנה בפריז ומאוד אהבתי את הבדים, אז הזמנתי לי כמה מטרים ויצרתי מהם מנורות לבית. השולחן נרכש בפריז והכיסאות מסין. אבא שלי חובב ים ויאכטות, אז בסלון תלוי הגה של ספינה מעץ שהוא מצא, והטפט על הקירות הגיע מהולנד. זה בית בינלאומי".

             

            כיצד את מתלבשת בבית? "בשמלת בית קלה מכותנה".

             

            מה הפינה האהובה עלייך? "המטבח. אני אוהבת לבשל ויצרתי לעצמי מטבח נגיש ומזמין".

             

            היכן את נוהגת להירגע בבית? "במיטה".

             

            היכן את נוהגת לשתות את הקפה שלך בבוקר? "בגינה מחוץ למטבח, מתחת למאוורר ומול מפל המים, עם העיתון של הבוקר לאחר שפיזרתי את הילדים במסגרות החינוך".

             

            "זה בית אקלקטי בסגנון אחיד המורכב מאוספים מגוונים ממקומות שאני מבקרת בהם" (צילום: איתי סיקולסקי)
              "זה בית אקלקטי בסגנון אחיד המורכב מאוספים מגוונים ממקומות שאני מבקרת בהם"(צילום: איתי סיקולסקי)

               

              עד כמה הדירה משקפת את אישיותך? "אני חושבת שמאוד. בעלי פשוט הגיע", היא צוחקת, "היתה לו רק בקשה אחת: אמבטיה 'פרי סטנדינג', וכמובן שהוא קיבל אחת כזאת ביחידת ההורים".

               

              האם יש לך חדר ארונות? "יש לנו חדר ארונות, אבל החלק שלי קטן בהשוואה לחלק של בן זוגי, שהוא המתלבש המרכזי אצלנו בבית. אין לי הרבה בגדים, כי אני אוהבת להתחדש בכל עונה בבגדים שאנחנו מייבאות לבוטיק, ומעדיפה לשלב בין פריטים מאשר לפוצץ את הארון".

               

              על מה את מעדיפה לבזבז יותר: כלי בית ורהיטים או בגדים ואביזרי אופנה? "על נסיעות לחו"ל, שם אני קונה אביזרים ותכשיטים מיוחדים".

               

              ואיך נראית דירת הלופט של דורין פרנקפורט? 

              לחצו על התמונה כדי לגלות (צילום: איתי סיקולסקי)
              לחצו על התמונה כדי לגלות (צילום: איתי סיקולסקי)

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד