צילום: שי יחזקאל

עבודת שורשים: שבעה טיפים לצמצום נזקי צביעת שיער ביתית

אף אחד לא מצפה ממך לחזור לגוון הטבעי או להתהלך עם שיער לבן, אבל אם תקפידי על הצעדים הבאים - תוכלי לצמצם את נזקי הכימיקלים לטובת שיער בריא יותר

  (צילום: shutterstock)

אנחנו בטח לא צריכים לספר לך שצביעת השיער בתדירות של פעם ב־4־6 שבועות לא תורמת לבריאות שלו. הכימיקלים והחמצן המצויים בחומרי הצבע גורמים לשערה לאבד את הברק והגמישות ואיכותה יורדת. לא נבקש ממך לחזור עכשיו לגוון הטבעי או להתהלך עם שיער לבן, אבל אם תקפידי על הצעדים הבאים - תוכלי לצמצמם את נזקי הכימיקלים ולהסתובב עם שיער פחות "קשי":

 

1. רווחי את הזמן בין צביעה לצביעה

כן, כן. נסי למשוך קצת. יש היום מגוון פתרונות לכיסוי זמני של השורשים הלבנים בלי להזיק להם. תכשירים אלה יורדים עם החפיפה ואפשר לרכוש אותם בגוני השיער השונים.

 

2. רכשי תכשירי צבע מתוצרת חברות טובות ומוכרות

לא שאנחנו בעד מותגים ובכל זאת, החברות המוכרות משקיעות בפיתוח ומצליחות לייצר עם הזמן תכשירים המכילים מינונים קטנים יותר של כימיקלים ואמוניאק. במוצרים אלה קיימים גם שמנים וחומרי הזנה לשיפור מראה השיער.

 

3. השמשי בחמצן על בסיס קרמי – לא נוזלי

ההסבר הפעם פשוט: תכשיר קרמי עדין יותר לשיער.

 

4. תגברי באמפולות

בתום כל צביעה השתמשי באמפולה ייעודית המכילה מקדמי הגנה לשיער. אמפולות אלה מכילות ריכוז גבוה של ויטמין E ושל נוגדי חמצון אחרים, דבר המגן על השערה מפני חמצון וחשיפה לתנאי האקלים.

 

5. שקלי מעבר לשטיפות

אם אין לך שיער לבן, נסי להסתפק בשטיפות. חומר השטיפה צובע את השיער (ושומר על הגוון למשך חודשיים) - ולרוב אינו מכיל אמוניאק.

 

6. התמקדי בשורשים

צבעי את השורשים, המתיני בהתאם להוראות היצרן ורק בעשר הדקות האחרונות לפעולה צבעי את יתר השיער. במקרים רבים, אפשר לוותר על צביעת שאר השיער ולחדש רק את צביעת השורשים.

 

7. השתמשי בשמפו ייעודי

שמפו המיועד לשיער צבוע הוא בעל PH 5־5.5, עשיר בלחות ומספק הגנה למעטפת השיער.

 

ייעוץ מקצועי: ד"ר אלכס גינזבורג, מומחה לרפואת עור, השתלות שיער והתקרחות

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד