קציצות תרד דיאטטיות

מתכון משגע לארוחה חלבית קייצית, שכל המשפחה(וגם הדיאטה!) תאהב: קציצות תרד נימוחות ומופחתות שומן,ללא קמח ועם טוויסט קטן וממזרי שמוסיף המון ארומה וטעם

נטע-חן ליבנה

|

27.06.16 | 10:07

קציצות תרד דיאטטיות (צילום: נטע-חן ליבנה)
קציצות תרד דיאטטיות (צילום: נטע-חן ליבנה)

טוויסט מפתיע לקציצות התרד הקלאסיות: תוספת של אגוז מוסקט שמוסיף המון ארומה וטעם. עלי התרד, שרבות מדובר בשבחם, עשירים מאוד בוויטמין K, שבנוסף לחשיבותו בקרישת דם מסייע לספיגת סידן לעצמות. העלים גם עשירים במגנזיום, החיוני לשמירה על בריאות הלב ומסייע להרפיית שרירים.

 

המרכיבים

(15 קציצות)

  • 5 כוסות (630 גרם) עלי תרד
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 250 גרם גבינה בולגרית עדינה, 5%
  • 3 ביצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

ההכנה

1. מאדים את עלי התרד - בסיר אידוי או בשושנת אידוי בסיר עם מים רותחים - במשך כ־5 דקות, עד לריכוך.

2. מעבירים למסננת ומניחים לצינון. מייבשים את התרד בעזרת נייר מגבת וסוחטים היטב, כך שלא ייוותרו נוזלים בעלים.

3. קוצצים את עלי התרד ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

4. מחממים מחבת טפלון (אין צורך לשמן, אם משתמשים במחבת טפלון) על להבה בינונית. בעזרת 2 כפות, יוצרים מהעיסה קציצות ומניחים במחבת החמה. צולים כ־3 דקות, עד שהקציצות משחימות מעט, הופכים ומטגנים עוד דקה־שתיים. מסירים מהכיריים ומגישים מיד.

איך שומרים? עד 4 ימים במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים במחבת לפני ההגשה.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג