צילום: שי יחזקאל

הדרים נהדרים: שני מתכונים
מרעננים עם פירות הדר

הם מלאים בוויטמינים ובמינרלים חיוניים ובדיוק עכשיו הם בשיא עונתם, השף חביב משה עם מתכונים לקרפצ'יו לפת בקרם סלק ואשכולית וסלט חסה-סלנובה והדרים

קרפצ'יו לפת בקרם סלק ואשכולית (צילום: יוסי סליס )
קרפצ'יו לפת בקרם סלק ואשכולית (צילום: יוסי סליס )

סלט חסה-סלנובה והדרים

מרכיבים

4 מנות

  • 4 ראשי חסה סלנובה
  • 16 עלי אנדיב
  • 4 צנוניות, חתוכות לשמיניות
  • 1/2 פומלית, מקולפת וחתוכה לעיגולים
  • 1 תפוז, מקולף וחתוך לעיגולים
  • 1 אשכולית אדומה, מקולפת וחתוכה לעיגולים
  • 1 חופן אגוזי לוז, חצויים וקלויים

 

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף דבש
  • גרידה מ־1/2 קליפת תפוז
  • מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומזליפים מהרוטב לפי הטעם.

 

ערכים תזונתיים למנה

291 קלוריות

20 גרם פחמימות

5 גרם חלבון

21 גרם שומן

 

סלט חסה-סלנובה והדרים (צילום: יוסי סליס )
    סלט חסה-סלנובה והדרים(צילום: יוסי סליס )

     

    קרפצ'יו לפת בקרם סלק ואשכולית

    מרכיבים

    4 מנות

    • 2 לפתות
    • מעט שמן זית
    • 1 כף מיץ לימון
    • פלחים מ־1 אשכולית אדומה
    • 1 כף עלי זעתר טריים
    • 30 גרם אגוזי לוז קלויים וחצויים

     

    לקרם

    • 1 סלק אפוי או מבושל או בוואקום
    • 1 כף מיץ לימון
    • 1 כפית מלח
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כף סויה
    • מיץ מ־1/2 אשכולית

     

    אופן ההכנה
    1. טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
    2. פורסים את הלפתות דק ככל האפשר ומניחים אותן על צלחת הגשה.
    3. מזליפים על פרוסות הלפת את שמן הזית, מיץ הלימון וקרם הסלק.
    4. מעטרים בפלחי אשכולית, זעתר ואגוזים.

     

    ערכים תזונתיים למנה

    210 קלוריות

    12 גרם פחמימות

    3 גרם חלבון

    16 גרם שומן

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד