
קרפצ'יו לפת בקרם סלק ואשכולית (צילום: יוסי סליס )
סלט חסה-סלנובה והדרים
מרכיבים
4 מנות
- 4 ראשי חסה סלנובה
- 16 עלי אנדיב
- 4 צנוניות, חתוכות לשמיניות
- 1/2 פומלית, מקולפת וחתוכה לעיגולים
- 1 תפוז, מקולף וחתוך לעיגולים
- 1 אשכולית אדומה, מקולפת וחתוכה לעיגולים
- 1 חופן אגוזי לוז, חצויים וקלויים
לרוטב
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 2 כפות חומץ בן יין
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף חרדל
- 1 כף דבש
- גרידה מ־1/2 קליפת תפוז
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומזליפים מהרוטב לפי הטעם.
ערכים תזונתיים למנה
291 קלוריות
20 גרם פחמימות
5 גרם חלבון
21 גרם שומן

סלט חסה-סלנובה והדרים(צילום: יוסי סליס )
קרפצ'יו לפת בקרם סלק ואשכולית
מרכיבים
4 מנות
- 2 לפתות
- מעט שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- פלחים מ־1 אשכולית אדומה
- 1 כף עלי זעתר טריים
- 30 גרם אגוזי לוז קלויים וחצויים
לקרם
- 1 סלק אפוי או מבושל או בוואקום
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סויה
- מיץ מ־1/2 אשכולית
אופן ההכנה
- טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
- פורסים את הלפתות דק ככל האפשר ומניחים אותן על צלחת הגשה.
- מזליפים על פרוסות הלפת את שמן הזית, מיץ הלימון וקרם הסלק.
- מעטרים בפלחי אשכולית, זעתר ואגוזים.
ערכים תזונתיים למנה
210 קלוריות
12 גרם פחמימות
3 גרם חלבון
16 גרם שומן