
מרק קולורבי
מרכיבים
6 מנות
- כפות שמן זית
- 1 שן שום קצוצה
- 1 בצל לבן קצוץ
- 3 קולרבי קלופים, חתוכים לקוביות
- 1 תפוח אדמה קלוף, חתוך לקוביות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית זרעי כוסברה קלויים
- 2 עלי סלרי
- 1/2 2 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
- 1/4 כוס קינואה
- חופן נבטי קייל או נבטי בזיליקום
- 2 כפות יוגורט עזים 5%
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר ומזהיבים את השום, הבצל, הקולרבי ותפוח האדמה.
- מתבלים במלח, בפלפל, בכמון ובכוסברה ומוסיפים את עלי הסלרי.
- מוסיפים את ציר הירקות או המים הרותחים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 50 דקות.
- מוסיפים את הקינואה ומבשלים 15 דקות נוספות.
- מתקנים את התיבול וטוחנים את המרק בבלנדר מוט חשמלי.
- יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומקשטים בנבטים ובזילופי יוגורט.
ערכים תזונתיים למנה
- 126 קלוריות
- 12 גרם פחמימות
- 3 גרם חלבון
- 6 גרם שומן