צילום: שי יחזקאל

עושה קאמבק: האלוורה חוזרת לחיינו והפעם, כמאכל בפני עצמו

היא התחילה כג'ל להרגעת כוויות, הפכה לכוכבת דוכני המיצים ועכשיו ממליצים לאכול אותה כירק לכל דבר. האם להתחיל לחתוך סלט אלוורה לארוחת הערב?

האלוורה היא בעלת תכונות אנטי דלקתיות, מאזנת את הרכב החיידקים במערכת העיכול ואת רמת החומציות בגוף (צילום: shutterstock)
האלוורה היא בעלת תכונות אנטי דלקתיות, מאזנת את הרכב החיידקים במערכת העיכול ואת רמת החומציות בגוף (צילום: shutterstock)

הנה עוד "סוד בריאות" שאנחנו מכירים כבר מזמן, אבל כעת עושה קאמבק לחיינו - האלוורה. ימי התום שבהם היא שימשה רק כג'ל פופולרי לטיפול בכוויות ובעקיצות תמו, ונכון לרגע זה היא הטוענת החדשה לכתר הסופר־פוד האולטימטיבי, שהוא גם פתרון הקסם ל־1,001 בעיות בריאות. אחרי שהאלוורה הפכה לכוכבת של כל דוכן מיצים וסופר אורגני בארצות הברית, אחרי שסיפרו לנו שמי אלוורה נהדרים לשטיפת הפה ולניקוי ירקות ופירות והמליצו לנו על משחת שיניים מבוססת אלוורה, עכשיו הגיעה ההמלצה החדשה: לאכול את האלוורה כירק לכל דבר ועניין.

 

איך זה עובד: האלוורה מכילה כ־100 מרכיבים פעילים המרוכזים בג'ל בחלקו הפנימי של העלה. היא בעלת תכונות אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות, מאזנת את הרכב החיידקים במערכת העיכול ואת רמת החומציות בגוף, וברפואה המסורתית מיוחסות לה גם תכונות של מלחמה בסרטן. הטענה החדשה היא שממש לא כדאי להסתפק רק במיץ, ושצריכת האלוורה במצבה הגולמי מגבירה את יעילותה. לכן מומלץ פשוט לאכול אותה כמו שהיא, בחתיכות קטנות בתוך הסלט, עם הקליפה או בלי, מבושלת, ויש אפילו מי שממליץ לאכול אותה כמו שאוכלים סרטנים - לשלוף את הג'ל מתוך הקליפה בעזרת שן של מזלג ולאכול אותו להנאתכם.

 

לחתוך סלט אלוורה או לוותר? "מצד אחד צריכה של האלוורה כמוצר מדף, מיץ למשל, לא ממש יעילה מאחר שמדובר בצמח רגיש מאוד, ועד שהוא מגיע למדף סביר להניח שהחומרים הפעילים בו כבר התנדפו", אומרת חיה סלור טלמון, דיאטנית קלינית. "מצד אחר זה לא ממש מעשי לאכול אלוורה בגלל הטעם והמרקם. האלוורה קשה מאוד והחומר הפעיל בה מר כל כך, שזה פשוט לא טעים. פעם ערכנו מחקר וניסינו לתת לתרנגולות לאכול אלוורה. אפילו הן, שרק היו צריכות לנקר בה, לא היו מעוניינות. בנוסף לכל אלה, החומר הפעיל בה משלשל, כך שצריך להיות זהירים מאוד לגבי הכמות שאוכלים.

 

"הייתי ממליצה לצרוך בין כפית לשלוש כפות ביום של ג'ל האלוורה במצבי בריאות ספציפיים, למשל דלקות שונות, כיב במערכת העיכול, סוכרת, וכחיזוק לטיפול קונבנציונלי בסרטן. האלוורה גם יעילה מאוד כנגד אפטות בפה, שמהן סובלים בעיקר חולי סרטן כחלק מתופעות הלוואי של הטיפולים הכימותרפיים. בכל מקרה, אנחנו צריכים להיות קשובים מאוד לגוף, כי מינון יתר יכול להזיק".

 

השורה התחתונה: נראה שהאובססיה התקשורתית סביב האלוורה מעט מוגזמת. אם אתם בריאים, הסתפקו במיץ אלוורה מרענן.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד