פרסה נובל: קציצות כרשה
מושלמות - עם או בלי בשר

לא משנה איך תקראו לקציצות האלה - פרסה, כרשה או לוף - דבר אחד בטוח: הן טעימות בטירוף. קבלו 2 גרסאות מנצחות שלהן, וגם מתכון לפשטידת כרשה מהירה

אסנת לסטרפורסם: 24.12.15 22:37
קציצות פרסה וחזה עוף (צילום: אסנת לסטר)
קציצות פרסה וחזה עוף (צילום: אסנת לסטר)

קציצות פרסה וחזה עוף

מתכון של נעמי בדרי מטבריה.

 

מרכיבים

כ-12 קציצות

 

  • 3 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד) פרוסים דק
  • 1/2 "פרפר" חזה עוף, טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את פרוסות הכרשה במים רותחים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים.
  2. שמים את הכרשה במעבד המזון ומעבדים כמה שניות, עד שהיא קצוצה דק. קצוצות דק מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט השמן לטיגון, ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצרים מהתערובת קציצות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קציצות הפרסה משני הצדדים, עד שהן מזהיבות.

קציצות פרסה צמחוניות (צילום: אסנת לסטר)
    קציצות פרסה צמחוניות(צילום: אסנת לסטר)
     

    קציצות פרסה צמחוניות

    מתכון של לאה אלזם מקרית אתא.

     

    מרכיבים

    כ-8 קציצות

     

    • 3 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד)
    • 1 שורש סלרי
    • 1 בצל קצוץ
    • 1 ביצה
    • 2 כפות פירורי לחם
    • שמן לטיגון
    • להגשה: מיץ לימון סחוט

     

    אופן ההכנה

    1. חותכים את גבעולי הכרשה לפרוסות דקות. מבשלים את פרוסות הכרשה במים רותחים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים.
    2. קולפים את שורש הסלרי וטוחנים אותו במעבד מזון. מוסיפים לקערה.
    3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט השמן לטיגון ומיץ הלימון, ומערבבים לתערובת אחידה.
    4. יוצרים מהתערובת קציצות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קציצות הפרסה משני הצדדים, עד שהן מזהיבות.
    5. מגישים חם – מומלץ לסחוט על הקציצות מעט מיץ לימון.

    פשטידת כרשה מהירה (צילום: אסנת לסטר)
      פשטידת כרשה מהירה(צילום: אסנת לסטר)
       

      פשטידת כרשה מהירה

      מתכון של מרק אייסייב מנצרת עילית.

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 24 ס"מ

       

      • שמן לטיגון
      • 1 בצל קצוץ
      • 3 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד), פרוסים
      • 3 כפות קמח
      • 5 ביצים טרופות
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 150-100 גרם גבינה צהובה מגוררת
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכרשה ומטגנים עוד דקה, תוך ערבוב.
      3. מוסיפים לסיר את הקמח, מערבבים ומורידים מהאש.
      4. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, ומערבבים.
      5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

      סלט כרשה (צילום: אסנת לסטר)
        סלט כרשה(צילום: אסנת לסטר)
         

        סלט כרשה

        מתכון של הלן קוזוב מאלון מורה.

         

        מרכיבים

        • 3 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד), פרוסים דק
        • שמן זית
        • מיץ לימון
        • מלח
        • פלפל שחור טחון

         

        אופן ההכנה

        1. מערבבים יחד את כל המרכיבים. לגיוון, אפשר להחליף את שמן הזית ומיץ הלימון במיונז.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)