הכינו את הכפות: 3 מרקים מחממים לסוף שבוע חורפי
כשיש עננים בשמים, אין כמו סיר על הכיריים - ואסנת לסטר תעזור לכם להחליט במה למלא אותו: מרק בצל עם שמנת, מרק גריסים עשיר או מרק רגל עם הרבה ירק ושום

מרק בצל עם שמנת (צילום: אסנת לסטר)
מרק בצל עם שמנת
מתכון של אנה תם מקצרין.
מרכיבים
כ-10 מנות
- שמן לטיגון
- 6 בצלים קצוצים
- 1/2 2 כפות קמח
- 6 כוסות (1/2 1 ליטר) מים רותחים
- 100 גרם (1 קופסה קטנה) רסק עגבניות
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
- 250 מ"ל (1 מכל קטן) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף.
- מערבבים את הקמח עם 1/4 כוס מים, עד שמתקבלת רביכה חלקה. מוסיפים את הרביעה לסיר, תוך ערבוב. מוסיפים גם את 6 כוסות המים הרותחים ומערבבים.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, המלח והפלפל השחור. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהבצל רך מאוד.
- מכבים את האש וטוחנים היטב את המרק בעזרת בלנדר מוט.
- מוסיפים למרק את השמנת החמוצה והשמנת המתוקה. מערבבים היטב ומחממים מעט על אש נמוכה, עד לסף רתיחה.

מרק גריסים(צילום: אסנת לסטר)
מרק גריסים
מתכון של אביבה ועקנין מטבריה.
מרכיבים
כ-6 מנות
- 2 כוסות גריסי פנינה
- שמן לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 3 עגבניות מגוררות
- 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 סלרי (גבעול ועלים), קצוץ
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- משרים את גריסי הפנינה במים במשך 15 דקות. שוטפים ומסננים מהנוזלים.
- מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לזהוב בהיר.
- מוסיפים לסיר את הגריסים, העגבניות המגוררות, הגזר, הסלרי, הכוסברה והתבלינים. מוסיפים גם מים רותחים עד ל-3/4 מגובה הסיר ומערבבים.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-20 דקות.
מרק רגל(צילום: אסנת לסטר)

מרק רגל(צילום: אסנת לסטר)
מרק רגל
מתכון של עופר אברהם מעפולה.
מרכיבים
12-10 מנות
6-5 פרוסות רגל בקר- שמן לטיגון
- 4 בצלים קצוצים
- 1 ראש שום, קלוף וקצוץ
- 2 צרורות כוסברה, קצוצים
- 1 חבילה סלרי (גבעולים ועלים), קצוצה
- 8 כוסות ציר בקר
- 1/2 1 כפות חוואייג'
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 1 כפות כמון
אופן ההכנה
- מבשלים את רגלי הבקר שעה-שעה וחצי בהרבה מים רותחים.
- בינתיים מחממים בסיר אחר שמן על אש בינונית. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הכוסברה והסלרי ומטגנים כמה דקות, עד שהירקות מתרככים מאוד ומקבלים גוון ירוק כהה.
- מוסיפים לסיר את ציר הבקר.
- מסננים את רגלי הבקר ממי הבישול שלהם ומוסיפים לסיר המרק. מביאים לרתיחה, מכסים באופן חלקי, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעה.
אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע