לרווקים יצא שם די רע במה שקשור לעיצוב הבית. כשאומרים "דירת רווק" עולה בדמיון דירת סטודנט משודרגת שמתאפיינת בגיבוב של רהיטים, בעיקר אם היא שכורה. זה נראה מובן מאליו שמשפחות משפצות וזוגות מסדרים היטב את הדירות שלהם, אבל שרווק ישכור את שירותיה של מעצבת פנים? מתברר שכן. השבוע בחרנו להציג שתי דירות של רווקים בשנות ה-30 לחייהם, שפנו למעצבת כדי לחולל שינוי משמעותי בבית שלהם.
שתי הדירות נמצאות בצפון תל אביב. האחת עברה שיפוץ כולל בתקציב של 170 אלף שקל (מעט רהיטים חדשים נקנו) והשנייה, שהיא דירה שכורה, שודרגה ב"הום סטיילינג" (ללא שיפוץ) ותכולה חדשה שעלתה כ-200 אלף שקל. כפי שאפשר לראות בתמונות, לכל אחת מהן אופי וצבעוניות שונים לחלוטין.
את מעצבת הפנים שירי בלום לאודן הכיר היטב, מאז שעבדו יחד בחברת סטארט-אפ. היא הייתה ראש צוות, והוא תחת פיקוחה. מאז עברו שניהם תהפוכות בחייהם המקצועיים: היא פנתה לעיצוב והוא לבלשנות. כשהגיע זמן השיפוץ, בחר בה. היא מעידה שיש לו טעם משובח, אך הוא לא היה בטוח בכיוון העיצובי הנכון לו. בקשתו הייתה בית מסודר ונעים, עם הרבה מקומות אחסון. הודות להיכרותם ארוכת השנים ידעה בלום לאודן להציע לו אפשרויות שאהב.
חלון הסלון החדש, שהועבר למרכז הדירה, פונה לכיוון הגינה האחורית ולכן הורחב. קניות הרהיטים נעשו במשורה: פינת הישיבה הורכבה מספה דו מושבית אפורה ("סימפלי ווד") ושתי כורסאות שהיו קודם במרפסת ורופדו מחדש בבד בצבע שמנת. רדיו ישן, שבעל הדירה קיבל במתנה, הפך לשולחן קפה מקורי בעזרת ספסל ("נדוניה") ולוח פרספקס.
הקיר המשותף לחדר השינה ולסלון נצבע באפור ונבנו בו שתי נישות גבס: באחת נתלה מסך הטלוויזיה ובשנייה הוצב הפסנתר שעליו מנגן הדייר ומעליו מראה מלבנית צרה, שנועדה ליצור אשליה של עומק. השרפרף שלצד הפסנתר רופד בבד בצבע ורוד עמוק.
בכניסה לחדר השינה נתלה העתק של ציור של דיוויד הוקני, דיוקן עצמי בבריכה. במהלך עבודות השיפוץ נחשף קיר לבנים בחדר השינה, ובלום לאודן החליטה להפוך חלק ממנו לגב מיטה דקורטיבי. לצד המיטה הוצב ארגז ישן שקיבל הדייר מסבו, ומשמש כעת כשידת צד. מחדר השינה אפשר לצאת ישירות לחצר האחורית.
- קבלן מבצע: גילי בורנשטיין ("זן ארט").
- פרקט: "מדינה", נס ציונה.
- וילונות: נורית מהרשק.
הדירה השנייה נמצאת במתחם בזל. היא כפולה בשטחה – 80 מ"ר. הדייר עבר לתל אביב ממושב באזור המרכז, וכשחיפש מעצבת חיברו אותו בעלי הדירה ששכר עם פזית וינר גרינולד, שהכירה היטב את הדירה: היא גרה בה לפניו. הרווק שנכנס במקומה ביקש ממנה לסייע לו להפוך את הדירה השכורה לבית נעים בעיצוב מודרני. הוא החליט להשקיע בציוד וברהיטים שיוכלו להמשיך איתו לדירה הבאה, ולדברי וינר גרינולד, כבעל טעם מובהק וכמי שאוהב סדר ומקפיד על הפרטים – הוא היה מעורב מאוד בתהליך העיצוב ובבחירת הפריטים. בדירה נכנס לגור רק אחרי שהייתה מסודרת עד תום.
וינר גרינולד רצתה להדגיש את גובה התקרה המרשים – שלושה מטרים ו-30 ס"מ – ואת הסביבה העירונית שבה היא נמצאת. בחדר השינה ובסלון נתלו וילונות לבנים מהתקרה עד לרצפה, וסקלת הצבעים של הדירה בהירה ושקטה. כאן לא נעשו שינויים מבניים או החלפה של אלמנטים קבועים, כמו רצפת הסלון, שמרוצפת באריחים אפורים, או המטבח. הקירות לבנים מחזקים את האור שבו שטופה הדירה.במבואה – שמצדה האחד מטבח וסלון ומצדה השני שני חדרים, לשינה ועבודה – נתלתה מראת גוף גדולה ולצידה הוצב ארון שמיועד לבקבוקי יין ("אלמנטו"). לקיר הסלון הוצמדה שידה ארוכה שעשויה מברזל, מדף עץ טבעי ומדף לבן. מולה הוצבה ספה באורך שלושה מטרים ו-40 ס"מ ובעומק 105 ס"מ, שרופדה בבד מפוספס באפור ולבן. הדום תואם מאפשר ליהנות מנוחות של שז-לונג במידת הצורך. משום שהדירה שכורה, המליצה המעצבת לקנות ספה ארוכה ולא בצורת ר', שצריכה להיות מותאמת למידות החדר.
עוד דירות רווק מעוצבות:
>> קומפקטית בפלורנטין: תכנון חכם של 46 מ''ר
>> קלאסית מרופא: דלתות שקופות בין החדרים ומקום לכלי הנגינה
>> ודירה פרועה של סטודנט בן 23