הכניסה לסמטה השקטה והמוצלת מותירה את רחובותיה ההומים והמיוזעים של יפו מאחור. משני צדיו של המדרחוב בנויים בתי שיכון דו קומתיים, שהוקמו במהלך שנות ה-50 סביב בית היולדות הוותיק דג'אני, שמשמש היום כמרכז יום לקשישים. בתיה של שכונת צהלון (שעליה, בין השאר, כתב אלון חילו את ספרו ''אחוזת דג'אני'') נבנו על פי מודל קבוע: דירה בקומת קרקע עם חצר, שאליה נכנסים מהרחוב, ודירה בקומה הראשונה שחולשת על חלקה השני של החצר (עם גרם מדרגות חיצוני), ואליה נכנסים מהרחוב המקביל. היום נחשבים הבתים האלה לנכס נדל"ני לוהט, וזוגות צעירים נוהרים לכאן.
נעמה וסמי שלום כנפו הם זוג כזה. היא צלמת וסוכנת נדל"ן, הוא מעצב פנים, הורים לשני ילדים, בני שלוש ושש. לפני שבע שנים רכשו בשכונה דירה טיפוסית, בת 76 מ"ר. לפני שנה יצאו ממנה כדי לשפץ אותה ולבנות קומה נוספת, בשיתוף פעולה עם השכנים מלמטה, שהרחיבו את דירתם על חשבון הגינה הצמודה אליהם. בסופה של הבנייה גדל ביתה של משפחת כנפו ל-122 מ"ר ועוד 80 מ"ר מרפסות, ובסך הכל הושקעו בבנייה ובעיצוב כ-500 אלף שקלים – לא עניין של מה בכך, אבל עדיין תקציב נמוך ביחס לתוצאה המשמעותית, הודות לכמה פתרונות יצירתיים שהגו בני הזוג. >> ביתה של משפחת כנפו ייפתח לקהל מחר, במסגרת סוף השבוע של ''בתים מבפנים''. לפרטים נוספיםהדירה ממוקמת על מגרש פינתי ונהנית, לכן, מגינה גדולה במיוחד, ששטחה 200 מ"ר. גרם מדרגות שחופה באבן ביר זית מוביל אל עבר דלת כניסה מברזל שנצבע אדום, שבמרכזה חלון נפתח לאוורור (שותף לתכנון: יהושע קסטיאל, חבר ותיק של כנפו).
בתחילתו של החלל הפתוח הגדול, סמוך לדלת חדר הילדים, הוצבה מכתבה עתיקה מניו יורק. מעל נתלו שתי מנורות אמייל בכחול ובשחור ("עקי גופי תאורה"), שעוצבו בהשראת גופי התאורה הנפוצים בלולי תרנגולות.
אוסף כורסאות פוזר בסלון: כורסת אימס קלאסית ישנה, שתי כורסאות בצבע שמנת של אנטוניו צ'יטריו (שנמצאו בשוק הפשפשים ורופדו מחדש) וכיסא נדנדה מתקפל מעור חום. במרכז שולחן קפה מעור שחור בטכניקת קפיטונאז', שמשמש גם כהדום ועומד על שטיח זיגלר מקורי ("ג'וזפון שטיחים"). בפינה מוקם ספסל דמשקאי מקורי מתחת למנורת קריאה אדומה מפח ("Arteluce"). מאוורר תקרה שחור מצנן את האוויר, ותאומו נתלה מעל פינת האוכל.
המרפסת החדשה רוצפה באריחי "גלוסקא" בגוון בורדו – בחירה נוספת שנבעה משיקולי תקציב. "לא רצינו להוציא 200 ומשהו שקלים למטר. בחרנו אריחים שעמדו בשמש בצד המחסן וקיבלנו אותם במחיר קבלני של 60 שקלים למטר", מספר כנפו. במרפסת הוצבו כורסאות "ג'אקט" של קסטיאל ושולחן אוכל בעיצוב ולדימיר קגן.
גרם המדרגות הוא מוטיב תעשייתי בולט בחלל. הוא עשוי מיציקת ברזל אחת שנחתכה בלייזר, עם מדרכים מעץ אלון. לרוחב ולגובה המדרגות נבנתה ספרייה מברזל שחור, שמלווה את העולים לקומת הגג (מסגרות: ג'ורג באו, יפו). "גרם המדרגות הוא הפריט הכי יקר בבית וכל החלל עוצב סביבו. צריך להשקיע באלמנטים בודדים – ריצוף, חלונות ומדרגות – והחלל ייראה פגז", מסכם כנפו.
- אדריכל הגשות: ולדימיר כץ.
- גינון ועציצים: יעקב איבגי.
ועוד דירות שייפתחו לקהל הרחב מהיום למשך סוף השבוע:
>> שיפוץ נוצץ ומוקפד במרכז תל אביב
>> דירת גג בת ארבעה מפלסים מעל צמרותיו של גן מאיר
>> דירה קלאסית בפרויקט מוצלח של תמ"א 39 בארלוזורוב המפויח