המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

לבסיס

  • 13 תמרי מג'הול, מגולענים
  • ‭3/4‬ כוס שקדים
  • ‭1/4‬ כוס שיבולת שועל
  • ‭1 1/2‬ כפות אבקת קקאו
  • קורט מלח
  • 2 כפות קפה מוכן

למלית

  • ‭3/4‬ כוס אגוזי קשיו
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 250 מ"ל קרם קוקוס
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 3 כפות חמאת שקדים
  • 2 בננות בינוניות

ההכנה

‭.1‬ משרים את אגוזי הקשיו במים רותחים במשך כחצי שעה.

‭.2‬ בינתיים מכינים את הבסיס: משרים את התמרים במים רותחים במשך ‭10-כ‬ דקות. מסננים ומעבירים את התמרים למעבד המזון. מוסיפים את השקדים, שיבולת השועל, הקקאו והמלח, ומעבדים לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקפה ומעבדים עד שהוא נטמע בעיסה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ויוצקים אליה את העיסה. משטחים ומאחסנים במקפיא.

‭.3‬ המלית: ממיסים בסיר בינוני את שמן הקוקוס, קרם הקוקוס, אבקת הקקאו, הסוכר וחמאת השקדים. מניחים לצינון.

‭.4‬ שמים את אגוזי הקשיו במעבד המזון ומעבדים לפירורים דקים. מוסיפים את תכולת הסיר ואת הבננות ומעבדים לקרם אחיד וחלק.

‭.5‬ יוצקים את הקרם לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות. שומרים את העוגה במקפיא (עד שבועיים) ומוציאים אותה ‭20-כ‬ דקות לפני ההגשה.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים