שדרוג בריא, ללא חומרים משמרים לחומוס הביתי, בפחות ממחצית הקלוריות ורבע מכמות השומן בהשוואה לממרחים הקנויים.

גרגירי חומוס ואבוקדו הם שילוב מצוין התורם להורדת רמות כולסטרול. האבוקדו תורם למתכון חומצות שומן חד בלתי רוויות (בדומה לשמן זית), ומשמש תחליף בריא לחלק מכמות השומן שבחומוס.

החומרים (ל-800 גרם)

150 קלוריות ל - 100 גרם ( 15 קלוריות לכף)

  • 3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (ראו דרכי הכנה בהמשך)
  • אבוקדו בינוני, קלוף וחתוך
  • 3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
  • 1/2 כוס מים מינרלים
  • מיץ טרי מחצי לימון
  • 1/2 – 3/4 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • אפשרות: פלפל חריף

ההכנה:

1. בוררים את גרגרי החומוס ומשרים אותם למשך לילה בקערת מים. למחרת, שוטפים את הגרגרים ומסננים. מבשלים במים עד שהגרגרים רכים לגמרי. מסננים, מצננים. לקיצור תהליכים ניתן להשתמש בחומוס קפוא, ולבשל את הגרגירים במים רותחים כ-15 דקות עד שהם רכים.

2. מעבירים את הגרגירים למעבד מזון. מוסיפים למעבד המזון את כל שאר החומרים, ומפעילים עד שנוצר מרקם של ממרח האהוב עליכם (חלק או גרגירי). אם רוצים חומוס סמיך פחות, מוסיפים עוד מים. מתקנים תיבול לפי הצורך ומאחסנים במקרר.