המרכיבים:
- תבנית בקוטר 26-24
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 1/2 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה) או חום כהה
- 2 כוסות קישואים מגוררים גס וסחוטים (4-כ קישואים, 640 גרם לפני סחיטה)
- 1 1/2 כוסות קמח כוסמין (מלא או לא, ואפשר קמח לבן)
- 1 כוס 80) גרם) שקדים טחונים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
- לעיטור: חצאי שקדים
ההכנה
.1 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
.2 שמים בקערה את הביצים, הווניל, השמן והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקישואים ומערבבים.
.3 מערבבים בקערה נפרדת את כל שאר המרכיבים (למעט השקדים לעיטור), מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים רק עד תמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
.4 יוצקים לתבנית, מפזרים את השקדים ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.
איך שומרים?
בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר.(
אפשר לשמור עד חודש בהקפאה.