המרכיבים (6 מנות)

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 300 גרם עדשים כתומות
  • 2 כוסות כוסברה קצוצה
  • 1 כפית תבלין חוואיג' למרק
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 2 כפות שורש ג'ינג'ר קלוף, קצוץ דק מאוד
  • 2 כוסות (400 מ"ל) חלב קוקוס
  • מעט רוטב טבסקו

אפשרות להגשה

  • פרוסות לחם קלוי גרגרי כמון או כוסברה קלויים וכתושים

ההכנה

1. מחממים בסיר בינוני את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ואת השום ומטגנים עד שהבצל כמעט שקוף. מוסיפים חמש וחצי כוסות מים ואת העדשים ומבשלים כ‭20-‬ דקות, עד שהעדשים רכות. מוסיפים את הכוסברה ואת החוואיג' ומבשלים עוד 5 דקות.

2. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון ומעבדים למרק חלק (לקבלת מרקם עדין יותר ניתן לסנן את המרק דרך מסננת דקה)‬.

3. מחזירים את המרק לסיר, מבשלים עוד 5 דקות ומוסיפים את המלח, הג'ינג'ר וחלב הקוקוס, מערבבים, מוסיפים כמה טיפות של רוטב טבסקו ומסירים מהכיריים.

4. ההגשה: מחלקים לצלחות ומגישים חם, ואם רוצים זורים גרגרי כמון או כוסברה קלויים וכתושים ומוסיפים פרוסות דקיקות של לחם קלוי.