להיט בקרב ילדים ומתאים לכל הזדמנות – ארוחה קלה, יום הולדת, פיקניק או אירוח. המתכון הזה מלווה אותי כבר יותר משלושה עשורים, מאז ספר הבישול הראשון שלי "חגיגה צמחונית". הכנתי אותו אינספור פעמים, בדרך כלל בכמות כפולה אם לא יותר, כדי שיישאר גם לגדולים.

חומרים (ל-6 מנות עיקריות, 9 מנות לאירוח)

  • תבנית מרובעת בגודל 20x20 ס"מ

  • מעט חמאה, לשימון
  • 2 כוסות גרעיני תירס טרי או קפוא ומופשר (לא משומר)
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה, מומסת (או 1/4 כוס שמן ו-50 גרם חמאה)
  • 1 כוס (250 גרם) יוגורט 3% שומן לפחות
  • 1/2 כוס קמח תירס דק להכנה מהירה
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם גבינה קשה, רצוי מחלב כבשים או עזים, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה

:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה או מרפדים בנייר אפייה את התחתית והדפנות ("מדביקים" את הנייר עם מעט חמאה או מים).

2. במעבד מזון או בבלנדר מערבלים לעיסה אחידה 1 כוס מגרעיני התירס, את הביצים, החמאה, היוגורט, קמח התירס והמלח.

3. מוסיפים את יתרת גרעיני התירס ואת קוביות הגבינה ומערבבים בכף עץ.

4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור החם במשך 30-25 דקות עד שהפשטידה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר להקפיא.

  • מתוך הספר "ללא גלוטן ללא סוכר", מאת פיליס גלזר, בהוצאת "קוראים"