האיטלקים תמיד ניחנו בטעם קולינרי משובח, והאנטיפסטי הוא אחד המאכלים המוצלחים יותר שהמזרח התיכון אימץ לחיקו. לפניכם מתכון קליל ופשוט לאנטיפסטי שמתאים כתוספת ליד מנה בשרית, או אם תבחרו - תוכלו לפזר מעל מעט גבינה בולגרית או פטה עד 5%, וליצור לכם ארוחה בפני עצמה.

מרכיבים (ל-2-3 מנות)

  • 2 קישואים פרוסים לרוחבם (כל עיגול רוחב 1 ס"מ)
  • 1 פלפל צהוב גדול, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות
  • 1 חציל פרוס לרוחבם (כל עיגול רוחב 1 ס"מ)
  • 2 ראשי שום מפורקים עם הקליפה
  • 3 גזרים בינוניים פרוסים רוחביות
  • 1/2 חבילת ראשי ארטישוק קפואים
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות רוחביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

1. מניחים את כל הירקות בקערה גדולה, יוצקים מעליהם את השמן, ומקפיצים ביחד כך שכל הירקות יהיו עטופים בשכבת שמן דקה.

2. מוסיפים את התבלינים ומקפיצים בשנית.

3. מעבירים את תכולת הקערה מעבירים לתבנית שמצופה בנייר פרגמנט, ומכניסים לתנור שחומם לחום גבוה מראש.

4. מכניסים את הירקות לתנור עד להזהבה וריכוך קל.

ניתן להגיש קר או חם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם