נכון שאנחנו רק בחודש מאי, אבל הקיץ כבר פה בגדול. הימים מלאי משבים חמים של הבל תנורים, והנחמה היחידה היא שאנחנו לא לבד: ככה מרגיש עוף בגריל. מסביב אנשים משילים את השכבות, מתכוננים לבית המרחץ רווי הלחות שבו נחיה כולנו בעוד כמה שבועות.

אז מה עושים בקיץ? הולכים לים או לבריכה, לובשים בגדים קצרים וכובע רחב שוליים. וכמובן - מרבים ב"ארטיק-קרטיב-שוקולד-בננה, ארטיק-קרטיב- שוקולד-לימון". אין כמו ההקלה הזמנית (ויש שיאמרו אשליה רגעית) של קרירות בחלל הפה, ועדיף כזו המלווה במתיקות מרעננת.

אבל מה עושים עם הבריאות והגזרה? מפנים חמש דקות (כולל שטיפת הכלים), נכנסים למטבח ומכינים את גלידות הקיץ של המטבח הבריא: בראש הרשימה מככבת ה"גלידתות- בננה", שעשויה מתותים, בננות ו-4 כפות מים. גלידה טבעית וביתית, ללא מוצרי חלב או סוכר, שמכילה את כל הוויטמינים ואפילו מאפשרת לנצל פירות לא ייצוגיים. כל מה שצריך זה מעבד מזון פשוט.

הקץ' היחיד במתכון הזריז הזה הוא היעדר הספונטניות: לצורך הכנת הגלידה יש להצטייד מראש בפירות קפואים, וצריך להיערך אליה לפחות כמה שעות לפני ההכנה, לכן מומלץ להחזיק מלאי קפוא של תותים ובננות, מהם ניתן לשלוף את הכמות הרצויה והופ, למעבד המזון. ובאותו עניין: זו גלידת זֵן מובהקת, שנועדה לזלילה רגע אחרי שהיא מוכנה, ולא ניתנת להקפאה.

לא אוהבים תותים? נגמרה העונה? החליפו אותם בפירות אחרים, כמו מנגו, פסיפלורה או כל פרי אחר שאהוב עליכם. על הבננות, לעומת זאת, אי אפשר לוותר - הן חיוניות למשימה, ויש להקפיד להשתמש בבננות טעימות ובעלות מרקם נעים וקרמי, שהוקפאו במצב הבשלה אופטימלי, כשהן קלופות וחתוכות לפיסות בעובי 3 ס"מ, שיקלו על מלאכתו של מעבד המזון. הגלידה מוכנה כשצבעה בהיר, מרקמה אחיד ולא פירורי והיא נטולת גושים. אל תתייאשו, זה יקרה - רק תנו לזה כמה דקות של פעולה אינטנסיבית.

את הגלידה ניתן להגיש עם שלל תוספות משמחות חיך, כמו שברי אגוזי מלך או פקאן (לא קלויים כמובן) או שוקולד מריר משובח (60% מוצרי קקאו) מגורר דק בפומפייה. הילדים תמיד ישמחו לסוכריות (אלו נטולות צבעי המאכל מגיעות בצבע חום), אחרים ישמחו לתוספת של סירופ מייפל אמיתי, כפית דבש או סילאן, ויש שילקקו שפתיים למחשבה על גרנולה או עוגיה ביתית, שמעניקות למנה פריכות.

אם מתחשק לכם להשקיע עוד קצת, תוכלו להכין "קולי", רוטב פרי - תות, דובדבן או מנגו למשל - שאותו מרסקים בבלנדר מוט ידני יחד עם מעט דבש או סוכר.

גלידתות-בננה (6-8 מנות)

המצרכים:

3 בננות קלופות וקפואות

6-8 תותים קפואים

4 כפות מים

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים במשך כמה דקות עד קבלת מרקם מוקצף, שמנתי וחלק.

לשלוף מהמקפיא פירות קפואים (צילום: דלית שחם)
לשלוף מהמקפיא פירות קפואים (צילום: דלית שחם)

להוסיף 4 כפות מים (צילום: דלית שחם)
להוסיף 4 כפות מים (צילום: דלית שחם)

לערבל עד לקבלת מרקם שמנתי ולהגיש (צילום: דלית שחם)
לערבל עד לקבלת מרקם שמנתי ולהגיש (צילום: דלית שחם)

עוד מתכונים בריאים:

שניצלונים עסיסיים ללא טיגון

פיתות מלאות על האש וחומוס בחמש דקות

אורז מלא אחד אחד

גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא